PTT ya da banka hesabına yatırılacak! e Devlet başvurusu yapana o şartla 4.330 TL sosyal destek ödemesi

Nakit paraya ihtiyacım var diyenlere devletin sosyal yardım ve destek ödemeleri tüm hızı ile devam ediyor. Bir yandan ödenen destek tutarları arttırılırken bir yandan da yeni destek paketleri için e-Devlet başvuru ekranı açılıyor.
PTT ya da banka hesabına yatırılacak! e Devlet başvurusu yapana o şartla 4.330 TL sosyal destek ödemesi

PTT ya da banka hesabına yatırılacak! e Devlet başvurusu yapana o şartla 4.330 TL sosyal destek ödemesi - Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş pek çok ürüne üst üste zam yapılmasına neden olurken yaşanan ekonomik dalgalanma en çok alt gelir grubu vatandaşları olumsuz etkilemişti. 

Yapılan zamlar ile geliri eriyen vatandaşlara destek için devlet devreye girerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden pek çok yeni destek paketi devreye alınmıştı. Yapılan düzenli yardımlar ile vatandaşların cepleri rahatlatılmaya çalışılırken ödemesi devam eden sosyal destek paketleri için de tutar güncellemesine gidilmişti. 

AY SONUNA KADAR BAŞVURU YAPAN ALACAK! 

Devletin sosyal yardım paketlerine Mart ayına özel yeni başvuru ekranları açılırken aranılan başvuru şartlarını taşıyan kişilere yapmış oldukları başvuru üzerine 4.330 TL sosyal destek ödemesi yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 senesinde 3.336 TL olarak ödenen rakam yapılan iyileştirme zammı sonrasında 2023 yılı için 4.336 TL seviyesine yükseltildi. 

2023 asgari ücret maaşı zam oranı ve memur maaşı zammı rakamlarının belirlenmesinin ardından devletin sosyal destek ve yardım paraları için de yeni zamlar yapılmıştı. Yapılan zamlardan milyonlarca kişinin yararlandığı evde bakım maaşı parası ve 65 yaş aylığı ödemeleri de etkilendi. Yeni rakamlar belirlenirken maddi durumu kötü olan, bakıma muhtaç 65 yaş üstü kişiler ile aldığı rapor ile evde bakıma muhtaç olduğunu kanıtlayan ihtiyaç sahiplerine devlet bakım parası olarak maaş bağlayacak. 

YAŞLILIK MAAŞI AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

65 yaşını doldurmuş olmak, 

Türk vatandaşı olmak, 

Sosyal güvencesi olmadığını kanıtlamak, 

Nafaka almamak ve sağlık sigortasına sahip olmamak, 

Hane halkı net gelirinin asgari ücretin üçte birini aşmamış olması, 

Bu şartlara sahip olan kişiler Valilik veya Kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden alacakları başvuru evrakları ile SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) - Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmaktadır. Başvurusu onaylanan kişilere ödemeler PTT şubeleri ya da banka hesapları üzerinden yapılmaktadır.