Asgari ücrette hesaplama değişti! Yeni asgari ücret kaç TL olacak?

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber asgari ücrete yapılacak olan zam için hesaplamalar değişti. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Asgari ücret zam hesaplamasına göre asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari ücrette hesaplama değişti! Yeni asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. TÜİK bugün enflasyon rakamlarını açıkladı ve asgari ücret için yapılan zam hesaplamaları da değişti. Türkiye’de yaklaşık 7,1 milyon asgari ücretli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyorlar. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret için en son zam gelişmeleri neler?

VEDAT BİLGİN AÇIKLAMA YAPTI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile alakalı olarak bir değerlendirme yaparak, “Ocak ayında asgari ücreti 8.500 TL yaptık ama hayat pahalılığı ile ücretlerde aşınma meydana geliyor. Biz emekçileri enflasyona karşı koruma yönünde bir politika ortaya koyuyoruz. Buna uygun olarak Temmuz ayında asgari ücret için yeni bir düzenleme yapılacaktır. Asgari ücretin ne kadar olacağını şimdiden söyleyemem. Oturulacak veriler ele alınacak, enflasyon kayıplarına bakılacak ve ona göre bir karar alınıp kamuoyuna açıklanacak.” dedi.

YENİ HESAPLAMA YAPILDI!

Asgari ücret zammı yapılırken dikkate alınan ana verilerden birisi de enflasyon rakamları oluyor. TÜİK tarafından bugün Nisan ayının enflasyon rakamları açıklandı. Böylece asgari ücret için de dikkate alınacak olan 4 aylık enflasyon yüzde 15,21 oldu. Bu rakam ile beraber asgari ücret için en az yüzde 15 gibi bir zam oranı şimdiden belli oldu. Mayıs ayının da enflasyon rakamının açıklanmasından sonra muhtemelen uygulanan ek zam ile beraber yüzde 25 asgari ücret zammı gündeme alınacak.

Asgari ücrete yüzde 25 oranında zam uygulanması durumunda şu anda 8.506 TL olarak uygulanan net asgari ücret 10.632 TL’ye yükselmiş olacak. Böylece Asgari ücret son açıklanan TÜRK-İŞ açlık sınırının üzerine çıkmış olacak. TÜRK-İŞ geçtiğimiz günlerde açlık sınırını 10.135 TL olarak açıklamıştı. Yeni asgari ücretin 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulamaya girmesi bekleniyor.