Aylık ödemesi 1.180 TL! Vakıfbank o kişilere 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

60 ay vadeli ihtiyaç kredisi çekmek istiyorum diyenlere başvuru ekranını Vakıfbank açtı! Vakıfbank 60 ay vadeli Konutlarda Isı Yalıtım Kredisi paketi nedir, kimler çekebilir, başvuru şartları neler?
Aylık ödemesi 1.180 TL! Vakıfbank o kişilere 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından yapılan yasal düzenleme ile ihtiyaç kredisinde vade süresi kısaltılmış, 60 aydan 36 aya çekilmişti. Düzenleme sonrasında ihtiyaç kredisi çeken kişiler daha kısa vadeli kredi çektikleri için aylık taksit tutarları yükselmişti. 

Kredi vadesini uzatarak daha düşük taksitlerle ihtiyaç kredisi çekmek isteyen kişiler 60 ay vadeli kredi veren bankaları araştırmaya başlarken kamu bankaları bu noktada öne çıktı. Devlet bankaları arasında yer alan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından açıklanan yeni kredi paketinde 60 ay vadeli destek kredisi verilmeye başlandı. 

CUMHURBAŞKANI KREDİ AÇIKLAMASI SON DAKİKA 2022: KONUTLARDA ISI YALITIM KREDİSİ NEDİR?

Kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşlara 60 ay vadeli destek kredisi vereceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında bina yalıtım çalışmaları kapsamında daire başına 50 bin TL yalıtım kredisi vereceklerini belirterek kredi faiz oranını ise yüzde 0,99 olarak açıkladı. 

Aylık ödemesi 1.180 TL! Vakıfbank o kişilere 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

Söz konusu kredi paketinden;

  • Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri
  • Dış cephe mantolama ve konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtım işlemleri yaptırmak isteyen konut sahipleri yararlanabilecekler. 

Aylık ödemesi 1.180 TL! Vakıfbank o kişilere 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

VAKIFBANK KREDİ HESAPLAMA TABLOSU: 60 AY VADELİ 50.000 TL KREDİ AYLIK KAÇ TL TAKSİTLE ÖDENİR?

Kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank tarafından başvuru ekranı açılan kredi paketinden yararlanan kişilerin ödeyecekleri aylık taksit tutarı da belirlenmiş oldu. 60 ay vadeli 50 bin TL kredi paketinde aylık taksit tutarı 1,185 TL olarak gerçekleşecek. Kredi onayı alan kişilerden tahsis edilecek olan konutlarda ısı yalıtımı kredisi dosya masrafı ise 275 TL olarak açıklandı. 

Kredi başvurusu yapan kişilerin ödemeleri direkt olarak fatura kesen işletme ya da kişiye yapılacak. Yani ödeme başvuru sahibine yapılmayacak. Uygulayıcı firma ile yalıtım anlaşması yapması şartı aranan kredide müstakil ev sahipleri direkt kendileri başvuru yaparken apartman ve binalarda ise apartman site yönetimleri oy çokluğu ile karar alarak başvuru yapabilecekler. Başvuru esnasında ise yönetim karar defterinin bankaya ibraz edilmesi istenecek.