B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeme yapmayan kişiler faizli ceza ödeyecek

MTV ödemeleri ile alakalı olarak araç sahiplerine ödeme uyarısı yapıldı. Ödeme tarihlerine dikkat etmeyenler ödeme yapmamaları halinde daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar.
B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeme yapmayan kişiler faizli ceza ödeyecek

Ehliyeti olan vatandaşlar için yapılan son dakika uyarısı ile birlikte belirli tarihe kadar ödemelerini gerçekleştirmeyen kişilerin faiz ile ödeme yapması gerektiği ifade edildi. Yapılan ilk açıklamalara göre Temmuz ayına kadar vatandaşların belirli tutarlarda ödeme yapması gerektiği öğrenilirken, ödemeleri yapmayan kişilerin bu sürenin geçmesinin ardından daha da büyük cezalar ödeyebileceği ifade edildi.

ARAÇ SAHİBİ OLAN VATANDAŞLAR DİKKAT!

Vatandaşların son derece dikkatini çeken bu uyarının MTV yani ödenmemiş motorlu taşıt vergisi hakkında olduğu ifade edildi. Bu vergilerin kişilere göre değişiklik gösterdiği bilinmesi ile birlikte en yüksek fiyattan bakıldığı zaman 101.152 TL’ye kadar ödemelerin yapılabildiği öğrenildi.

2023 senesine girilmesi ile birlikte her sene olduğu gibi Ocak ve Temmuz aylarında ödemelerin yapıldığı ifade edilirken, bu sene de Temmuz ayına kısa bir zaman kala vatandaşlara hatırlatma yapıldı. O tarihin geçmesinin ardından vatandaşlar için zorlu bir sürecin başlayabileceği öğrenilirken, yapılacak olan ödemelerde herhangi bir faizin uygulanmasını istemeyen vatandaşların bu konuda dikkatli olması ve günü geçirmeden ödemeleri tamamlaması gerektiği açıklandı.

ÖDEME YAPACAK VATANDAŞLARA YAPILANDIRMA İMKANI SUNULACAK!

Temmuz ayında yapılması gereken MTV ödemeleri hakkında gelen bir diğer açıklama da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldı. Bankalar tarafından belirlenen saatler arasında ödemelerin banka üzerinden yapılabileceği öğrenildiği gibi, yapılandırma imkanın da bulunduğu ifade edildi.

Fakat yapılandırma hakkında gelen bilgilere göre bu kapsamda yapılacak olan ödemelerden yani yapılandırma yapmak isteyen kişilerin bu imkandan faydalanmak için 31 Mayıs tarihine kadar süresi olduğu yapılan açıklamaların arasında yer aldı.