Bakan Bilgin'den yeni EYT açıklaması var! EYT'de son durumu açıkladı hem tarih hem toplam EYT'li sayısını verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika EYT açıklaması yaptı. Bakan Bilgin EYT'nin meclise geleceği tarihi açıklarken yine son EYT'li sayısını da duyurdu. İşte o açıklama...
Bakan Bilgin'den yeni EYT açıklaması var! EYT'de son durumu açıkladı hem tarih hem toplam EYT'li sayısını verdi

Erken emeklilik müjdesi bekleyen milyonlarca kişinin yakından takip ettiği EYT'de yine bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında hem "EYT ne zaman meclise gelecek?" sorusuna yanıt verdi hem de son çalışmaların ardından toplam EYT'li kişi sayısını duyurdu. 

Bakan Bilgin mecliste yapmış olduğu açıklamasında çalışmalara tüm hızı ile devam ettiklerini belirterek “Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis'e götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz” diyerek amaçlarının yasa teklifini en kısa sürede meclise getirmek olduğunu söyledi. EYT'li kişilerin toplam sayısında ise artış yaşandı. 

EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz" diyerek Aralık ayı sonu ve Ocak ayı başında yasa teklifinin meclise geleceğini duyurdu. 

 TOPLAM EYT'Lİ KİŞİ SAYISI KAÇ KİŞİ OLDU?

Bakan Bilgin toplam EYT'li kişi sayısını da duyurarak “EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Mecliste anlattım; EYT ile ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var" diyerek rakamın arttığını ve sürecin devam ettiğini belirtti.