Bakan Nebati'den son dakika kağıt 500, 1.000 TL banknot ve madeni 10 lira açıklaması! Merkez Bankası yeni para basacak mı?

Gündeme bomba gibi düşen kağıt 500 TL ve 1.000 TL ile madeni 10 TL basılacağı iddiaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. 10 lira bozuk para olacak mı, bin TL banknot gelir mi, kağıt 500 lira basılacak mı?
Bakan Nebati'den son dakika kağıt 500, 1.000 TL banknot ve madeni 10 lira açıklaması! Merkez Bankası yeni para basacak mı?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybı nedeni ile yeni kağıt para basılacağı iddia edilmişti. İlk olarak Mart ayında ortaya atılan iddia ile kağıt 500 TL banknot para basılacağı açıklanmış hatta para resimleri de basında yer almıştı. 

Ekonomistler enflasyonda yaşanan yükseliş ve paranın değer kaybetmesi ile yeni kağıt paranın basılmasının artık zorunlu olduğunu belirtirken, ceplerde taşınan paranın ağırlaştığı ve bunun için de para basılmasının zorunlu olduğunu dile getirmişlerdi. Konu hakkında o dönemde açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise enflasyonun geçici olduğunu, bu nedenle para basmayacaklarını söylemişti. 

 MERKEZ BANKASI YENİ KAĞIT PARA BASACAK MI, 500 VE 1000 TL BANKNOT BASILACAK MI, DEMİR / MADENİ 10 TL ÇIKACAK MI?

Dün yapılan haberler üzerine açıklama yapan Ekonomist Uğur Gürses hem yeni kağıt banknot hem de madeni paraya acil ihtiyaç duyulduğunu belirterek ""Temmuz'da, tedavüldeki kağıt paralar içinde 200'lüklerin payı % 50'ye vurdu. Önceki yıl % 35, Başkanlık rejimine geçilen Haziran 2018'de % 25 idi. TL'nin satın alma gücü hızla eriyor" bilgisini veren Gürses, "Artık 500 ve 1000'lik banknotların çıkarılması kaçınılmaz. Yıkıcı enflasyonun nişanesi olacak" diye yazdı" diyerek paranın acil çıkarılması gerektiğini dile getirmişti. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ KAĞIT PARA AÇIKLAMASI: MERKEZ BANKASI 1000 TL VE MADENİ 10 TL BASACAK MI?

Konunun gündemi meşgul etmesi üzerine dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklama ile böyle bir çalışma olduğunu reddederek "Kesinlikle hiçbir şekilde bu yönde bir çalışma da ihtiyaç da yok" dedi.