Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bugün son dakika enflasyonla mücadele açıklaması yapıldı.
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele açıklaması

Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte enflasyonla mücadele konusunda izlenecek olan yollar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bakan Şimşek tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda enflasyonla mücadele konusunda yapılabilecek olan çalışmaların yalnızca para politikası üzerinden olmadığını, maliye politikası ile para politikasının ahenkli bir şekilde ilerlemesi gerektiği öğrenilmiş oldu. Bakan Şimşek tarafından konuya dair "Maliye politikası ve para politikası ahenkli bir şekilde gidecek. Çünkü enflasyonla mücadele sadece para politikası üzerinden yürütülebilecek mücadele değil" şeklinde açıklamalar yapıldı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ENFLASYONLA MÜCADELE AÇIKLAMASI!

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında "Maliye politikası ve para politikası ahenkli bir şekilde gidecek. Çünkü enflasyonla mücadele sadece para politikası üzerinden yürütülebilecek mücadele değil. (Bu yıl) Yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğiz. Türkiye, 2026'da Dünya Bankası'nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak." şeklinde açıklamalara yer verildi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NEYDİ?

Eylül ayının başında TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) değişim 2023 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleştiği öğrenilmişti. Sürece dair Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından enflasyon rakamlarının düşürülmesi ve dengelenmesi gerektiği konusunda çalışmaların yürütüleceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklanmıştı.

Önümüzdeki süreçte enflasyonda ne gibi değişikliklerin yaşanacağı ise merak konusu haline geldi.