Bankada hesabı olanlara duyuruldu! Bunu yapanlara 32 gün sonra 2.311 TL nakit para yatırılacak

Dolar kuru giderek yükselmeye devam ederken kurdaki yükseliş nedeni ile TL alarmı verildi. 32 günlük vadeli mevduat faizi için yeni duyuru yapılırken bankada parası olanlara ve yastık altı TL birikimi olanlara en yüksek faiz müjdesi geldi.
Bankada hesabı olanlara duyuruldu! Bunu yapanlara 32 gün sonra 2.311 TL nakit para yatırılacak

Bankada hesabı olanlara duyuruldu! Bunu yapanlara 32 gün sonra 2.311 TL nakit para yatırılacak - Dolar kuru dün 19 TL seviyesini kırarak tarihi rekorunu kırarken yaşanan yükseliş sonrasında dolarizasyonun önünü kesmek için bir kere daha faiz silahı çekildi. 

Türk Lirası olan kişilerin dolara kaymasını engellemek adına bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları yükseltildi. TL hesabı açanlara yönelik olarak yapılan duyuru ile 14 banka vadeli faiz oranları için yükselişe giderken bankada parası olanlar için de yeni fırsatlar peş peşe açıklanmış oldu. 

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA?

Deprem nedeni ile Türkiye zorlu günler geçirmeye devam ederken zaten kırılgan bir yapıya sahip olan ekonomi ne yazık yeni bir darbe daha almıştı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde  11 ilde büyük bir yıkım yaşanmış 35 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken 6 ilde nerede ise sağlam bina kalmamıştı. Yaşanan depremin ekonomik boyutları dolar kuru üzerinde yükselişe neden olurken dolar dün 19 TL bandını aşarak tarihi rekorunu kırmıştı.

 Dolardaki yükselişin önünü kesmek adına faiz silahı bir kere daha çekilirken bankalar arasında en yüksek faiz oranı yüzde 27,75 seviyesine çekilirken en yüksek faiz veren banka ise bu oranı veren Akbank oldu. Akbank'ın yanı sıra 14 banka daha vadeli mevduat hesabı faiz oranlarını arttırdı. 

Bankada hesabı olanlara duyuruldu! Bunu yapanlara 32 gün sonra 2.311 TL nakit para yatırılacak

100 BİN LİRANIN 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, 100.000 TL'NİN AYLIK FAİZİ KAÇ TL?

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı oranları yükselirken 100 bin liranın aylık getirisi de arttı. En yüksek faiz veren bankalar üzerinden getiri 2 bin 311 TL olarak hesaplanırken Ziraat Bankası üzerinden hesap açanlar ise 1.416 TL alacaklar.