Başvuru için TC Kimlik kartınız yeterli olacak! Kaydını yapanlara bakanlıktan 1230 TL ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal yardımlar bakanlık eliyle vatandaşlara sunulmaya devam ediyor. Bu çerçevede hesaplara 1230 TL tutarında destek ödemesi yapılacağı duyuruldu.
Başvuru için TC Kimlik kartınız yeterli olacak! Kaydını yapanlara bakanlıktan 1230 TL ödeme

Ülkemizde çeşitli kalemlerde vatandaşlara sosyal destek sağlanıyor. Asgari yaşam koşullarını karşılayamayan vatandaşlar için yardım programları hazırlanarak duyurulmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde yer alan sosyal yardımların kapsamı da genişlemeye devam ediyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI VEFAT YARDIMI YAPIYOR

Barınma, aile, gıda, sağlık ve eğitim alanlarında çeşitli yardımları bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli şartlara bağlı olarak periyodik şekilde ödemeler yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre bir de vefat yardımı bulunuyor.

Bakanlık, yakını vefat eden vatandaşlara ölüm yardımında bulunurken bu yardım yakını vefat eden Türk vatandaşlarına tek seferlik olarak ödeniyor. Söz konusu vefat desteği ise 2023 yılında hesaplara bin 237 TL olarak ödeniyor.

destek-odemesi.jpg

Vefat yardımı için başvurular e-Devlet üzerinden alınırken tek seferlik gerçekleştirilen ödeme için beş yıl içerisinde başvuruda bulunması şartı yer alıyor.

Ölüm yardımı almak için; İş kazası ya da meslek hastalığı sonucu vefat, Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alırken vefat, Vefat eden sigortalı için en az bir yıl içinde yaşlılık, malullük ve ölüm sigortası primi bildirilmiş ise, İlk iki maddede, ölüm yardımı yapılabilmesi için vefat eden kişinin sigortalı olması gereklidir.

Ancak üçüncü maddede yani en az bir yıl içinde yaşlılık, malullük ve ölüm primi bildiren kişiler için sigortalı olma şartı aranmıyor.

Vefat eden kişinin cenaze işlemlerini hiçbir akrabalık bağı olmayan bir kişi ya da kurum yürüttüyse, bu kişi ya da kurum da defin sürecindeki masrafları belgeleyerek başvuru yapabiliyor. Söz konusu yardım için başvuru yapılırken ise TC Kimlik kartınızın yanınızda bulunması yeterli oluyor.

Genel Yayın Yönetmeni