Beklenen zam açıklandı! Sigara fiyatları ne kadar oldu?

Sigara zammı ile alakalı yeni gelişmeler yaşandığı bildirildi. Bir süredir zam yapılması beklenen sigarada firmalar yeni zamları açıkladılar. Sigaraya ne kadar zam geldi? En ucuz sigara kaç TL oldu?
Beklenen zam açıklandı! Sigara fiyatları ne kadar oldu?

Sigara fiyatlarına zam geleceği bir süredir konuşuluyordu. Hatta sigara firmalarının bayilere sigara satışını sınırladıkları iddia edilmiş ve bu gelişme zam habercisi olarak değerlendirilmişti. Bu durum sigara firmaları tarafından inkar edilse de firmalar şlimdi sigara zamlarını açıklamaya başladılar. Zamlı fiyat listesini ilk açıklayan firma ise Philip Morris oldu.

ZAMLI SİGARA FİYATLARI BELLİ OLDU!

Sigara fiyatlarına gelen zamlar belli olurken firmanın fiyatları 5 TL yükselttiği bildirildi. Philip Morris marka sigaraların fiyatları artarken Marlboro 41 TL, Parliament 42 TL, Muratti 39 TL ve Lark ise 38 TL oldu. En pahalı sigara ürünü 45 TL’ye çıkarken en ucuz sigaranın fiyatının ise 37 TL olduğu bildirildi. Bu yeni fiyat listesinden sigara satışları başladı.

zamli-sigara.jpg

DİĞER FİRMALAR SIRADA

Sigara fiyatlarına zammı şu anda sadece bir firma açıklarken bugün içerisinde diğer firmaların da zam açıklaması bekleniyor. Firmalar tüm sigara ürünlerinde 5 TL’lik artışa gidecekler. Bu şekilde sigara tiryakilerinin masrafları da artacak. Sigara firmaları sigara fiyatlarına en son zammı Ocak ayında yapmıştılar. Yapılan bu yeni zammın tek gerekçesi ise maliyet artışı oldu. Firmalar artan maliyetlerini fiyatlarına yansıttılar.

TEMMUZ AYINDA BİR ZAM DAHA GELEBİLİR!

Sigarada Türkiye’de yılda iki defa vergi artışı yapılıyor. Bu artışlar Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşiyor. Şu anda sigaraya zam geldi ama bu artışta herhangi bir vergi artışı etkisi yok. Eğer vergi artışı yapılırsa firmalar Temmuz ayında sigaraya bir zam daha yapmak durumunda kalacaklar. O zammın tutarı yapılacak vergi artışına göre belli olacak.