Benzinde yeni indirim! Akaryakıtta tabela yine değişiyor!

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni bir indirim gelişmesi daha yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşlerin ardından benzinin litre fiyatında indirim yapılacağı açıklandı.
Benzinde yeni indirim! Akaryakıtta tabela yine değişiyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını yakından takip eden araç sahipleri için akaryakıt sektörü kaynakları iyi bir haber duyurdular. Benzinin litre fiyatından indirime gidileceğini açıklayan kaynaklar fiyatların ne şekilde değişeceğine dair bilgi verdiler. Akaryakıtta son fiyat gelişmeleri nelerdir? Akaryakıt fiyatları ne kadar olacak?

PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE!

Küresel resesyon endişeleri, Ukrayna savaşı, petrol arzında kısıntı gibi gerekçelerde küresel piyasalarda petrol fiyatlarında gerilemeler meydana geliyor. Brent petrolün varil fiyatı 90 doların üzerinde yer alırken şimdi 78 dolara kadar geriledi. Piyasa uzmanlarına göre fiyatlarda geri çekilmeler devam edecek ve daha çok fiyat düşüşü görülebilecek.

DOLAR KURU SINIRLADI!

Dolar kuru ile alakalı olarak yaşanan gelişmeler de akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Dolar kurunda meydana gelen gelişmelere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarının maliyetlerinde değişim olabiliyor. Akaryakıt maliyetlerinin Türk lirasına dönüşümü dolar kuru üzerinden yapılıyor. Dolar kuru yükseldiği için bugün açıklanan benzin indirimi biraz sınırlı kaldı.

BENZİN İNDİRİMİ AÇIKLANDI!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre benzinin litre fiyatında 90 kuruşluk bir indirim uygulanacak. Bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak olan bu fiyat gelişmesi ile beraber araç sahipleri daha ucuz fiyatla benzin alabilecekler.

MOTORİNE İNDİRİM YOK!

Motorin fiyatlarında bu hafta içinde 47 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Yapılan maliyet hesaplamalarında motorin için bir indirim alanı oluşmadığı bildirildi. Motorin maliyetlerinin yeni haftada değerlendirilmesinin ardından indirim yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

YENİ BENZİN FİYATLARI!

Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine eklenecek olan 90 kuruşluk indirimin ardından fiyatlar değişecek. Buna göre benzinin litresi İstanbul’da 20,35 TL’ye, Ankara’da 20,70 TL’ye, İzmir’de 20,67 TL’ye düşecek.