Bu hisse senetlerine dikkat! Borsa İstanbul haftalık hisse önerileri belli oldu!

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde yatırım yapanlar ve yatırım yapmak isteyenler hisse önerilerini merak ediyorlar. Bu hafta hangi hisse senetlerine yatırım yapılmalı? 1 Ağustos – 5 Ağustos haftasının hisse önerileri nelerdir?
Bu hisse senetlerine dikkat! Borsa İstanbul haftalık hisse önerileri belli oldu!

Borsa İstanbul yatırımcıları kazançlı çıktıkları bir haftanın ardından yeni haftanın ilk işlem gününü beklemeye başladılar. Yatırımcılar Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde doğru hamleler yaparak kriz ortamında kazançlı çıkabiliyorlar. Peki borsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? Borsada doğru yatırım nasıl yapılır? Borsa yatırımcısı yüksek kazanç elde edebilir mi?

BORSADA YATIRIM NASIL YAPILIR?

Borsada yatırım yapmak isteyenlerin oldukça dikkatli hareket etmeleri gerekiyor. Borsa şu anda en çok kazandıran yatırım araçlarından birisi olsa da bunun aksi de mümkün olabiliyor. Bundan dolayı doğru hisse senedi için doğru zamanda yatırım kararı alınmalı ve o hisse senedinden doğru zamanda çıkılmalıdır. Aksi durumda kazanç yerini kayıplara bırakabiliyor. Ayrıca borsa yatırımı yaparken uzun, orta ve kısa vadeli yatırımların kuralları ayrıdır. Profesyonel olarak destek almak borsa yatırımı için akılcı bir çözüm olabiliyor.

HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ NELERDİR?

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi 1 Ağustos 2022 Pazartesi sabahı işleme açılarak yeni haftaya başlayacak. Yeni haftanın hemen öncesinde Ahlatcı Yatırım tarafından haftalık hisse önerileri açıklandı. Haftalık hisse önerilerini düzenli olarak takip edenler Ahlatcı Yatırım’ın isabet oranının oldukça yüksek olduğunu görüyorlar. Peki geçen haftanın Ahlatcı Yatırım hisse önerileri nasıl performans gösterdi.

Ahlatcı Yatırım tarafından geçtiğimiz hafta öneriler hisse senetleri arasında yer alan TOASO ve SOKM hisse senetleri hedef fiyat aralığına ulaşmayı başardılar. Geçtiğimiz hafta gördükleri en yüksek seviye ile geçen hafta kapanış değerleri karşılaştırıldığında TOASO yüzde 14,4, SOKM yüzde 6,8 oranında değer kazandı. Kapanış fiyatlarına göre ise TOASO hisse senedi yatırımcılara yüzde 13,9 oranında kazanç sağladı.

Ahlatcı Yatırım tarafından geçtiğimiz hafta önerilen hisse senetlerinin ortalama kazançları yüzde 4,3 oldu. XU100 Endeksi’nde ise geçtiğimiz hafta ortalama kazanç yüzde 3 seviyesinde kaldı. Ahlatcı Yatırım yeni haftanın hisse önerilerini de duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Ahlatcı Yatırım’ın hisse önerileri arasında yer alan TOASO, SOKM, DOHOL, GSDHO ve KCHOL hisse senetleri öneri listesinden çıkarıldı. Bu hisse senetlerinin yerine ise haftalık hisse senetleri öneri listesine BIMAS, FROTO, GOZDE, TTRAK ve TAVHL pay senetleri eklendi.

Not: Burada yer alan bilgiler yatırım amacıyla verilmemiştir. Sadece bilgilendirme maksadıyla yapılan habere bakarak yatırım yapılması tavsiye edilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.