Bu zam araç SATTIRIR! Benzin 43.14 Motorin 44.62 LPG otogaz fiyatı 21.69 TL 4 TL'lik brent petrol zammı hesaplandı

Araç sahipleri son dakika ZAM haberi duyuruldu! Akaryakıta yeni zam haberi hesaplandı.
Bu zam araç SATTIRIR! Benzin 43.14 Motorin 44.62 LPG otogaz fiyatı 21.69 TL 4 TL'lik brent petrol zammı hesaplandı

Bu zam araç SATTIRIR! Benzin 43.14 Motorin 44.62 LPG otogaz fiyatı 21.69 TL 4 TL'lik brent petrol zammı hesaplandı - Akaryakıt fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken yeni zam haberi son dakika duyuruldu.

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş ile rekor üzerine rekor kıran akaryakıt fiyatları sürücülerin ceplerini yakmış akaryakıt fiyatları tarihte ilk kez çift haneleri görmüştü. O tarihte Selçuk Geçer tarafından yapılan "benzin 20 TL olacak" açıklaması büyük tepki çekmiş, seçimin hemen öncesinde 18 TL olan akaryakıt fiyatları rekor üzerine rekor zamlanmıştı.

BENZİN, MOTORİN, LPG OTOGAZ FİYATI! AKARYAKITA REKOR ZAM HESAPLANDI...

Seçimin hemen ardından akaryakıt fiyatları bir yandan dolarda yaşanan yükseliş bir yandan da hükümet tarafından yapılan ÖTV ve KDV düzenlemesiyle pompa alev almıştı. Akaryakıt fiyatları bir anda önce 20, sonra 30 ve peşinden 40 TL barajını aşarken gelen zamlar araç sürücülerini canından bezdirmiş, gaza basmak cesaret istemeye başlamıştı.

akaryakit-zammi.jpg

Gelen son zamların ardından Ankara'da benzinin litresi 39.14 TL, motorinin litresi 40.62 TL, LPG otogaz fiyatı ise 17.69 TL'den satılmaya devam ederken yeni zam alarmı verildi. Akaryakıt sektörü temsilcileri Rusya tarafından açıklanan yeni kararın brent petrol fiyatını ve dolayısı ile iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarını harlayacağını ifade ederken benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatına yeni zam hesaplaması yapıldı.

Rus hükümeti tarafından yapılan resmi açıklama ile "Geçici kısıtlamalar akaryakıt piyasasında arza yardımcı olacak ve bu da tüketiciler için fiyatların düşmesine neden olacak" ifadelerine yer verilirken alınan yeni kısıtlama kararı ile Rusya'da ki akaryakıt fiyatlarının düşürüleceği ifade edildi.

Rus iç pazarını destekleyecek karar dış piyasada brent petrol kıtlığına neden olurken yaşanan kısıtlama brent petrol fiyatında rekor yükselişin önünü açtı. Brent petrol fiyatının 100 doları aşması durumunda iç piyasada akaryakıt fiyatlarına 4 TL zam hesaplaması yapılırken yüksek olan dolar kuru nedeni ile böyle bir durumdan en çok etkilenen ülkenin Türkiye olabileceği ifade ediliyor.