Büyük tufan geliyor dikkat! İslam Memiş uyardı, bu fiyattan altın alınır mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulunarak altın yatırımcılarını uyardı. Altın fiyatlarını analiz eden İslam Memiş yatırımcılara çok önemli bilgiler verdi.
Büyük tufan geliyor dikkat! İslam Memiş uyardı, bu fiyattan altın alınır mı?

FED’in dün akşam açıklanan faiz kararının ardından finansal piyasalarda çok farklı koşullar oluşmaya başladı. Altın fiyatları yükselirken diğer piyasalar da bu durumdan etkilendi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son gelişmeleri değerlendirerek altın yatırımcılarına hayati uyarılarda bulundu.

BÜYÜK TUFAN GELİYOR!

Piyasaları kasıp kavuracak büyük bir tufan geldiğini belirten İslam Memiş, “Bu yıl küresel piyasalarda ekonomik krizden kaçış yok ve büyük bir tufan geliyor. FED dün akşam itibariyle faiz artırımlarını sonlandırdı ve piyasalar FED’den Eylül ayından itibaren faiz indirimi beklemeye başladı. Altın fiyatlarında yükselişler olmasına rağmen henüz yeni bir trend başladı diyemeyiz. En az iki gece hedef seviyelerin üzerinde kapanış olması gerekiyor.” dedi.

ALTIN ALIMI YAPILMALI MI?

Altın almayı düşünenleri de uyaran İslam Memiş, “Gram altında her ne kadar 1.450 – 1.550 TL seviyesini beklesek de mevcut fiyatlardan alım yapanların bir kazanç elde edemeyeceklerini düşünüyorum. Bu fiyatlar patlayacak, fiyatların üzerine işçilik koyuyorlar. Bundan dolayı size bu durum para kazandırmıyor. Gram altında beklediğimiz fiyatların arkasındayız. Bugün 1.390 TL’ye gram altın aldığında 15 TL eksiğine bozdurabilirsiniz. İşçilik de eklenince altın almayı çok cazip görmüyorum.” ifadelerini kullandı.

PARASI OLAN NE YAPMALI?

Yatırımcıların nasıl hareket etmeleri gerektiği hakkında da fikir veren İslam Memiş, “Şu anda altına ve dövize kıyasla borsanın daha fazla kazandıracağına inanıyorum. Altın almakta geç kalanlar bugün elinde TL varsa borsa tarafından değerlendirebilirler. Benim cebimde 100 Bin TL olduğunu düşünelim. 50.000 TL’si ile borsadan alım yapar diğeri için yaz aylarını beklerim. Dövizde değerlendireceksem de dolar değil euro alırım. Bir yatırım aracına giriş yapacaksanız sert düşüşler olduğunda yapacaksınız. Gram altın yükselince gram altın alıyoruz. Sonra kazanca geçmek için uzun süre altında kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan yorum ve bilgiler yatırım kapsamında değerlendirilmemelidir. Yatırım yapılması durumunda kazanç garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.