Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT'de son durumu açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Almanya ziyaretinde Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Bir konuşma yapan Bakan Vedat Bilgin EYT açıklamasında bulundu. Bakan Vedat Bilgin EYT için ne dedi?
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT'de son durumu açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesine dair yeni bilgileri merak ediyor. Bu konuda şu anda en yetkili isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT açıklamalarının büyük önemi bulunuyor. Bugün Almanya’ya ziyarette bulunan Bakan Vedat Bilgin Köln yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Wesseling Camisi’nde Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

BAKAN VEDAT BİLGİN EYT AÇIKLAMASI YAPTI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı olarak açıklamada bulunan Bakan Vedat Bilgin, “EYT ile alakalı olarak şu anda söyleyeceğimiz yeni bir gelişme yok. Bizim EYT düzenlemesine dair bir çalışmamız var. Bu çalışma tamamlandığında Aralık ayında meseleyi TBMM’ye intikal ettireceğiz. Yasal düzenleme bu şekilde yapılarak EYT’lilerin sorunlarını çözüme kavuşturacağız.” dedi.

AÇIKLAMA KAFALARI KARIŞTIRDI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in EYT açıklaması kafaları karıştırdı. Bakan Vedat Bilgin bu hafta yaptığı bir diğer açıklamada EYT ile alakalı olarak teknik çalışmanın bittiğini duyurmuştu. Almanya’da ise çalışmanın devam ettiğini açıkladı. Yapılan bu iki farklı açıklama EYT’de son durum ile alakalı olarak net bilgileri ortaya koyamıyor. Çalışma Bakanlığı’nın EYT düzenlemesine dair çalışmaları bitirip bitirmediği bu şekilde muallakta kalıyor.

EYT’DE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

EYT düzenlemesine dair sürecin ne şekilde işleyeceği de merak ediliyor. Bu konuda verilen bilgilere göre Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı çalışma önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Ardından yapılması gereken değişiklik olup olmadığına karar verilecek. Son nihai şekil verildikten sonra ise TBMM’ye gönderilerek yasalaşacak. Bu süreçlerin Aralık ayında tamamlanacağı hükümet tarafından açıklandı.