Çalışma Bakanlığı açıkladı! Ödemeler öne çekildi, paralar hesaplara 15 Şubat'ta yatacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaşanan deprem felaketinin ekonomik boyutuna dair tedbirleri devreye sokmaya devam ediyor. Son olarak bir ödemenin daha erken yapılmasına karar verildi.
Çalışma Bakanlığı açıkladı! Ödemeler öne çekildi, paralar hesaplara 15 Şubat'ta yatacak!

Türkiye’nin yaşadığı büyük deprem felaketinin açtığı devasa yaraların kapanması için çalışmalar başlatıldı. Bir yandan halen daha enkaz altında kalan vatandaşların sağ salim olarak çıkarılabileceği umuduyla arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan devlet birimleri depremzedelerin maddi olanaklarını arttırmaya çalışıyorlar.

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLDİ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bir karar alarak memurların, sözleşmeli personellerin ve kamu işçilerinin 15 Şubat’ta yatması gereken maaşlarını 11 Şubat Cumartesi günü ödeme kararı almış ve Şubat maaşları dün hesaplara yatmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise emeklilerin Şubat maaşlarının erken ödenmesini kararlaştırıp ödeme tarihlerini öne çekti. Şimdi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni bir karar daha aldı ve işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerini öne çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre deprem yaşanan iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye ile sınırlı kalmak şartıyla 28 Şubat 2023’te ödenecek olan yarım çalışma ödeneği ödemelerini 15 Şubat 2023’te yapacak.

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 5 Mart 2023 tarihinde ödenmesi gereken işsizlik ödeneği ödemelerini de 15 Şubat 2023’te hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracak.

Alınan tedbirlere göre işsizlik ve yarım çalışma ödeneği Şubat ödemeleri 15 Şubat’ta, Mart ayı ödemeleri 21 Mart’ta, Nisan ayı ödemeleri de 19 Nisan’da yapılacak.

Depremzede vatandaşların şu anda acil bir şekilde nakit ihtiyaçları bulunuyor. Devlet tarafından ihtiyaçları karşılansa da bir başka ile giderek ev kiralamak isteyecek olan vatandaşların eşya almaları gerekecek. Kira ve taşınma yardımları yapılacak olsa da bu yardımların yeterli gelmeyeceği tahmin ediliyor. Buna ek önlem olarak devlet ödemeleri öne çekerek nakit sıkışıklığını en azından bir sistem kurulana kadar çözmeyi planlıyor.