Citroen Berlingo 42 Bin TL, Opel Astra 60 Bin TL! Devlet satıyor, yetişen alacak!

İkinci el otomobil sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatlar geldi. Ticaret Bakanlığı çok uygun fiyatlarla ikinci el araç satışlarına başlıyor. Bu imkanı değerlendirtenler piyasanın yarı fiyatına otomobil sahibi olacaklar.
Citroen Berlingo 42 Bin TL, Opel Astra 60 Bin TL! Devlet satıyor, yetişen alacak!

Araç sahibi olmak isteyenler için fiyat açısından oldukça zorlu bir süreçten geçiliyor. Otomobil piyasasında fiyatlar oldukça yükseldi. Sıfır arabaların fiyatları arttıkça ikinci el araçlar da zamlanıyor. Geçtiğimiz yıl sıfır kilometre araba alınabilecek fiyatlara bu yıl ikinci el otomobil bile bulunamaz hale geldi. Bütçesi kısıtlı olan vatandaşlar ise araç ihtiyaçlarını karşılamanın ucuz yollarını arıyorlar. Bu durumda olan vatandaşlara Ticaret Bakanlığı güzel bir haber verdi. 

TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLADI!

Türkiye'de ikinci el otomobil sahibi olmak isteyenlere yönelik alternatif piyasalar bulunuyor. Bu piyasalardan birisini de Ticaret Bakanlığı oluşturuyor. Bakanlık devletin elinde bulunan, çeşitli nedenlerle devletin kontrolüne geçmiş olan araçları satışa çıkarıyor. Satışa sunulan bu otomobiller için çok düşük fiyatlar belirleniyor. Bu düşük fiyatlarla insanlar ikinci el araba alma imkanı bulunuyor. Ancak bu araç satışları da belirli kurallar içerisinde yapılıyor. 

HANGİ KURALLAR UYGULANIYOR?

Öncelikle bu ikinci el araçlar bir ihale sistemi içerisinde satılıyor. İnternet sitesi üzerinden online olarak teklif verilebiliyor. Bu teklifi verebilmek için araç için belirlenen fiyatın yüzde 10'unu teminat olarak ödemek gerekiyor. Sonrasında vatandaşlar satın almak istedikleri otomobiller için satın alma teklifinde bulunuyorlar. İlk teklifin ardından ise bir geri sayım başlıyor.. Bu geri sayım sona erdiğinde son teklifin sahibi otomobili satın almaya hak kazanıyor. 

Bu sistem içerisinde bir araç için ne kadar az sayıda teklif gelirse satın alma o kadar karlı olabiliyor Çok sayıda teklif gelmesi halinde ise araç fiyatı normalin üzerine çıkabiliyor. Bundan dolayı açıklanan ihale sürecinin çok iyi bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. 

İhaleye katılıp teklif vermeden önce araçları satın almaya karar verenlerin araçların ekspertiz raporlarını inceleme imkanları da bulunuyor. Bu raporlar incelenerek araçların durumları hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Aracın saklandığı yere göre aynı ildeyse vatandaşlar gidip birebir de araçları inceleme imkanı bulabiliyorlar. 

UYGUN FİYATLI İKİNCİ EL ARAÇ TEKLİFİ!

Citroen Berlingo 42 Bin TL, Opel Astra 60 Bin TL! Devlet satıyor, yetişen alacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre Opel Astra model araç 60.000 TL'lik fiyatla satışa çıkarıldı. Bu araç için 5 gün içerisinde teklif verilmesi gerekiyor.

Citroen Berlingo 42 Bin TL, Opel Astra 60 Bin TL! Devlet satıyor, yetişen alacak!

Yine Ticaret Bakanlığı'nın ilanına göre Citroen Berlingo model araç da 42.250 TL'ye satılıyor. Bu araç için de iki gün içerisinde teklif vermek gerekmektedir.