Çocuklu ailelere devlet desteği! 850 TL, 1.000 TL, 1.250 TL nakit ödeme yapılıyor!

Devlet tarafından ailelerin bütçeleri desteklenmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi ailelere Aile Destek programı kapsamında çeşitli ödemeler yapılıyor.
Çocuklu ailelere devlet desteği! 850 TL, 1.000 TL, 1.250 TL nakit ödeme yapılıyor!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler bazı vatandaşların bütçelerinde çok önemli kayıplara neden oluyor. Bu kayıplarla karşılaşan vatandaşlara ise devlet destekleri veriliyor. Bu şekilde enflasyonist ortamdan vatandaşların en hafif şekilde etkilenmeleri amaçlanıyor. Bu doğrultuda ailelere çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeleri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı organize ediyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI DEVREYE ALINDI!

Aile Bakanlığı tarafından bir süre önce Aile Destek Programı uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından çok bilinmeyen bu uygulama ile çok önemli sosyal destekler sağlanıyor. Aile Bakanlığı’nın bu sosyal yardım programı sürekli uygulanan bir program olmayacak. Aydan aya vatandaşlara 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme yapılan uygulama Haziran 2023’e kadar geçerli olacak. Son ödemeyi aileler Haziran ayında alacaklar ve Aile Bakanlığı bu sosyal yardıma o tarihte son verecek.

KİMLER ALABİLİR?

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen bu sosyal yardımdan herkes yararlanamıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için bir gelir şartı uygulanıyor. Buna göre aile içerisinde kişi başı düşen aylık gelirin net asgari ücretin üçte biri olan 1.833 TL’den az olması gerekiyor. Bu koşulun sağlanması durumunda ailedeki çocuk sayısına bakılıyor. Bu çocuk sayısına göre verilecek sosyal yardımın tutarı belirleniyor.

KİMLERE NE KADAR AYLIK ÖDEME YAPILIYOR?

Ailelere verilen Aile Destek Programı kapsamındaki sosyal yardım miktarları merak ediliyor. Bunun için ailedeki çocuk sayısına göre belirleme yapılıyor. Eğer ailede bir çocuk varsa 850 TL, iki çocuk varsa 1.000 TL, 3 ve daha fazla çocuk varsa 1.250 TL destek veriliyor. Bu destekler vatandaşlara aylık olarak ödeniyor. Her ay yatan bu paralar ile aile bütçeleri de desteklenmiş oluyor. Bu sosyal yardımlar son aylarda çok sayıda aile için zor günlerin ek geliri oldu ve geçimlerini bu destekle sağlamaya başladılar.

ÖDEME GÜNÜ BELLİ Mİ?

Ailelere verilen bu sosyal yardımlar genellikle ay ortasında ödeniyor. Ocak ayında ödeme alabilmek için Aralık ayı sonuna kadar veya Ocak ayında ödeme gününe kadar başvuru yapılıp onay alınması gerekiyor. Eğer ay içerisinde ödeme yapıldıktan sonra onay alınırsa o zaman bir sonraki ay bu sosyal yardım ödemesi yapılmaya başlanıyor.