Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi! 5 yıl erken emeklilik geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erken emeklilik müjdesi verildi. 1800 günlük prim indirimi yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu imkandan kimlerin yararlanacaklarını da söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi! 5 yıl erken emeklilik geliyor!

Türkiye'de emeklilik sisteminde devrim gibi bir düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Bir süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bazı görüşmeler yaparak başlattığı hazırlıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi müjdesi oldu. SGK sisteminde yeni bir düzenlemeye gidileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 1 milyon vatandaş için 5 yıl erken emeklilik müjdesi verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilik sistemi düzenlemesine dair müjdesi sosyal medya hesabından paylaşılan bir mesaj ile kamuoyuna açıklandı. Yayınlanan mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyon küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Esnaf kardeşlerime hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi! 5 yıl erken emeklilik geliyor!

KİMLER YARARLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan prim gün sayısındaki indirimden kimlerin faydalanabileceği hakkında Çalışma Bakanlığı bir süredir çalışma yürütüyordu. Bu konuda yapılan çalışmada yanında 10'dan daha az sayıda kişi çalıştıran tüm esnaflara bu imkan verilmesi planlanıyordu. Bu durumda tüm küçük esnaflar erken emekli olma imkanı elde edecekler. Yaklaşık 5 yıllık bir avantaj sağlanacak. 

EYT KAPSAMI GENİŞLEYEBİLİR!

EYT düzenlemesi ile beraber emeklilikte yaş şartı kaldırılmıştı. Yapılacak olan prim eşitlemesi ile beraber EYT kapsamında olan ama 9000 prim gününü henüz toplayamayan küçük esnaf emekli olma hakkı elde edecek. Bu kişiler yapılacak yasal düzenlemenin ardından emekli olabilecekler. Eğer emekli olmak için borçlanma yaparak bekleyenler varsa prim gün sayıları yetiyorsa SGK'dan borçlanma yapılan günleri iptal ederek ödediği parasını iade olarak alabilecek. 

BAĞKUR'DA EŞİTLEME YASALAŞACAK!

SSK ile Bağkur arasındaki prim farkları küçük esnaf açısından ortadan kalkacak. Hem SSK'lılar hem de kapsama giren Bağkur'lular 7200 prim günü ile emekli olma hakkına sahip olacaklar. Yaş şartının da yerine getirilmesi ile emekli olunabilecek. Ancak küçük esnaf için bunun ayrı bir avantajı bulunuyor. Emekli olmak için 1800 gün daha az prim ödeyecek olan küçük esnaf gün sayısını tamamladığında emeklilik yaşından dolayı emekli olamasa bile prim ödemek zorunda olmayacak. Bu da ayrı bir avantaj olabilecek. 

SEÇİMDEN SONRA DEVREYE GİRECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği prim eşitlemesinin devreye girebilmesi için seçim sonrasının beklenmesi gerekecek. TBMM'de yasal düzenleme yapılmasının ardından bu uygulama devreye girip emeklilik işlemleri yapılabilecek.