Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati'den 250 milyar liralık yeni kredi paketi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kredi müjdesi sonrası detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu. İşte yeni kredi müjdesi ve KGF destekli kredi paketinin detayları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati'den 250 milyar liralık yeni kredi paketi müjdesi!

Toplam büyüklüğü 250 milyar TL olan yeni kredi paketi müjdesi geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen kredi müjdesi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kredi paketinin detaylarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu Kadın Emeği Zirvesi programında yapmış olduğu konuşmasında 200 milyarlık yeni yeni KGF paketi açıklarken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ise 250 milyarlık yeni finansman paketinin KOBİ'lere hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu kredi paketini reel sektöre müjde olarak duyurmuştu. 

KGF DESTEKLİ YENİ KREDİ PAKETİ KİMLERE VERİLECEK, YENİ KREDİ MÜJDESİ DETAYLARI NELER?

Düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Reel sektöre bir de müjde vermek istiyoruz. Hazire garantili kefaret sisteminde 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanılmasını sağlayacak yeni bir adım attık. Sistemin etkinliğini artırıyoruz. Yeterli teminata sahip olmayan kredibilitesi yüksek olan firmalara yüzde 75 hazine destekli kefaret sağlıyoruz. Kadın kooperatiflerine de 2 milyar liralık da kefaret paketi tahsis ettik" diyerek yeni kredi müjdesi vermişti. 

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklanan kredi paketinin detaylarını paylaştı. Nebati yaptığı paylaşımında "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’ın müjdesini duyurduğu Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimize hayırlı olsun!" diyerek kredi paketinin büyüklüğünü 250 milyar TL olarak açıkladı. 

Bakan Nebati açıklamasının devamında "Ülkemizin üretim ve istihdam kapasitesini geliştirerek yüksek düzeyde katma değer üretilmesini ve selektif kredi politikamız kapsamında Türkiye Ekonomi Modelinin temel amaçlarından biri olan istikrarlı ihracat artışının sürdürülmesini sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz" diyerek kredi desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.