Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüşte uçakta son dakika yeni asgari ücret ve EYT açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Türkmenistan ziyaretini tamamlayarak yurda dönüş yoluna geçti. Uçakta gazetecilere Erdoğan'dan son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüşte uçakta son dakika yeni asgari ücret ve EYT açıklaması yaptı

Son derece yoğun bir gündemle Türkmenistan ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı uçağı ile yurda dönüş yoluna geçti. Yurda dönüş yolunda önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücret zammı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında da yeni açıklamada bulundu. 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu son açıklamasında bu sene son kez Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve herkesten son bir kez daha destek istediğini dile getirmişti. Yapılan açıklama büyük yankı uyandırırken "Erdoğan siyaseti bırakıyor mu?" soruları gündeme taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen soruya da yanıt verdi. 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİYASETİ BIRAKACAK MI, BIRAKIYOR MU?

Yurda dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun mitinginde yapmış olduğu “2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz" açıklamasının siyaseti bırakacağı anlamına mı geldiğini sorarak "Bu soruya iki cevap verilir. Bir; şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez" diyerek siyasetten çekilmeyeceğini söyledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA EYT VE ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI! 

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddelerinin ikisi arasında yer alan asgari ücret ve EYT konusunda da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "EYT ne zaman çıkacak?" sorusuna da yanıt vererek "Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek.

Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor" diyerek yıl sonuna kadar beklenen müjdeli haberi vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Böylelikle EYT'nin Aralık ayı sonuna kadar mutlaka sonuçlandırılacağı müjdesi ve asgari ücretli çalışanlara yüksek zam müjdesi verilmiş oldu.