Duyumlarım var diyen Şeref Oğuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı rakam bu dedi 2023 asgari ücret maaşı ne kadar olacak söyledi

Asgari ücret 2023 toplantısı için 3. toplantı tarihi beklenirken ünlü ekonomist Şeref Oğuz, aldığı duyumları açıklayarak 2023 asgari ücret ne kadar olacak açıklandı.
Duyumlarım var diyen Şeref Oğuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı rakam bu dedi 2023 asgari ücret maaşı ne kadar olacak söyledi

Duyumlarım var diyen Şeref Oğuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı rakam bu dedi 2023 asgari ücret maaşı ne kadar olacak söyledi. 2022 2023 asgari ücret maaşı için geri sayım hızla devam ederken kulislerde de yeni rakamlar açıklanmayı sürdürüyor. Bazı ekonomistler asgari ücrette yeni rakamı 7  bin 500 TL - 8 Bin TL arasında açıklarken bazı ekonomistler ise çift haneli rakamlar açıklamıştı. 

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranı merak konusu olurken gözler Asgari Ücret 2023 toplantısı için açıklanacak 3. toplantıya çevrilmişti. Dün bir kere daha bir araya gelen taraflar tüm beklentilere rağmen rakam açıklamamış, yapılacak olan asgari ücrete zam oranı için son toplantının tarihi beklenmeye başlanmıştı. 

ASGARİ ÜCRET 2023 TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu asgari ücret maaşı için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde bir kere daha işçi ve işveren tarafı bir araya gelmişti. Dün yapılan asgari ücret tespit komisyonu 2. toplantı görüşmelerinden beklenen rakam açıklaması ne yazı ki gelmemişti. 

Tarafların yapmış olduğu açıklamalar yine yuvarlak çerçeveler içerisinde kalmış beklenen zam açıklaması gelmemişti. Yapılan açıklamaların ardından gözler asgari ücret 2023 toplantısı için açıklanacak tarih henüz ilan edilmedi. Tarihin bu hafta içerisinde açıklanması ve önümüzdeki hafta içerisinde yapılması bekleniyor. 

OCAKTA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023 İŞTE MUHTEMEL RAKAMLAR! 

Ocak ayında yapılacak olan zam oranı hakkında farklı rakamlar konuşulurken zam tahminlerinden birini de ünlü ekonomist Şeref Oğuz açıkladı. Oğuz "Asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin arasında Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilebileceğini iddia ediyorum, duyumlarım da biraz o yönde. Çünkü bu, Cumhurbaşkanı ile ilgili. Komisyon ile ilgili birşey yok.

Bakmayın şu tartışmalara. TÜRK-İŞ 'Masaya benim kırmızı çizgilerim budur şuradan oturdum' der, DİSK 'Benimki budur'... Asgari fakirlik sınırı, yoksulluk sınırı bunların hiçbiri kalmadı" diyerek rakamın 9 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Rakam için en düşük 8 bin TL en yüksek ise 9.500 TL arasında pek çok rakam telaffuz edilmişti.