Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası akaryakıt, doğalgaz fiyatları, faiz, enflasyon ve dolar kuru açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir merakla beklenen 1 Ağustos tarihli Kabine Toplantısı kararları için ulusa sesleniş konuşması yapıldı. İşte yeni alınan kararlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası akaryakıt, doğalgaz fiyatları, faiz, enflasyon ve dolar kuru açıklaması!

1 Ağustos 2022 tarihli kabine toplantısı sonrası milyonların beklemiş olduğu kabine toplantısı kararlarını yaptığı ulusa sesleniş konuşması ile duyurdu. Kabineden çıkan kararlar arasında en çok merak edilenlerin başında kredi ve kredi kartı borcu olanlara, kart borcu takibe düşenlere, icralık borcu olanlara yapılandırma kararı oluşturuyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrasında yapmış olduğu ulusa sesleniş konuşmasında dış politikadan iç siyasete kadar pek çok önemli açıklamaya imza atarken ekonomik veriler hakkında da yeni bilgilendirmede bulundu. Özellikle de son dönemde çok konuşulan faiz, dolar kuru ve enflasyon rakamları hakkında da yeni açıklama yapan Erdoğan petrol fiyatları açıklaması da yaptı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI, DOĞALGAZ, DOLAR KURU, ENFLASYON VE FAİZ AÇIKLAMASI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla ile Türkiye'yi büyütme hedefinde ilerlediklerini belirterek "Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz uygulamalar ile yeni Türkiye ekonomi modelini başarıyla yürütmeye devam ediyor. Doğalgazda yüzde 80'i geçen sübvansiyon sayesinde vatandaşlarımızın düşük maliyetlerle evlerini ısıtmasını sağlıyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası akaryakıt, doğalgaz fiyatları, faiz, enflasyon ve dolar kuru açıklaması!

2022'yi 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliri ile hedeflerimizin üzerinde bir seviye ile kapatacağımıza işaret ediyor. Küresel enerji dar boğazına karşı vatandaşlarımızı mevcut kaynakları etkin bir şekilde kullanmaya davet ediyorum. 

Mevcut sıkıntıların üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla. Ekonomide bir tercihte bulunduk. Tercihimizi istihdamdan yana yani vatandaşın geleceğinden yana yaptık. Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor. Akaryakıt fiyatlarında 30 TL'li seviyeleri gördük. Ama hepsinin üstesinden geleceğiz. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz %11 büyüme ile G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Mesela geçtiğimiz günlerde IMF dünyanın büyüme rakamını aşağı yönlü, ülkemizin büyüme oranını yukarı doğru güncellemiştir. Bu gelişmeler, küresel ticaretin hacmini azaltmış, işleyişini zorlaştırmıştır" dedi.