Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur, emekli, asgari ücret maaş zammı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de AK Parti grup toplantısında bir konuşma yaptı. Ekonomi alanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşlara zam yapılacağına dair ısrarını sürdürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur, emekli, asgari ücret maaş zammı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Siyaset ve ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Ekonomi alanında Türkiye’nin güçlü bir görüntü çizdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğine dair sözünü yineledi.

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ AÇIKLAMASI

Türkiye ekonomi modelini açıkladıklarında bazı çevrelerin bunu ciddiye almadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kendi ekonomi modelimizi gündeme getirdiğimizde birileri bunu istihza ile karşılamış ve kendi akıllarınca bıyık altından gülmüşlerdi. Biz bunların hiç birisine aldırış etmedik. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütecek adımları teker teker attık. Ülkemize yönelik ekonomik saldırılar oluyordu. Buna dair kurduğumuz mekanizmalarla bu saldırıları da devre dışı bıraktık. Yaşadığımız bir musibeti büyük bir değişim vesilesi haline getirdik. Salgın oldu üretime ara vermedik. Savaş çıktı piyasalar bozuldu ama biz ihracatta gaza basmaktan vazgeçmedik.” dedi.

Türkiye’nin ekonomi alanında önemli işler başardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli otomobilimiz TOGG için bu yılın sonunda banttan çıkış töreni yapacağız. Diğer taraftan 250 bin sosyal konutun inşası için TOKİ’de süreç devam ediyor. Tüm bunlar ekonomi alanında büyük bir canlılığı sağlayacak gelişmelerdir. Dünya ekonomisi durgunluk geliyor diye inim inim inlerken biz çıtayı daima bir adım öteye koyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜM MAAŞLARA ZAM YAPILACAK

Türkiye’de büyümenin vatandaşlara da yansıyacağını ve maaşlarda çok ciddi artışlar kaydedileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşından sonra ekonomide Türkiye’de çok güzel gelişmeler olacaktır. Bunu sağlayacak hazırlıklarımız devam ediyor. Memur, emekli, asgari ücretli kim varsa herkesin maaşlarında ciddi yükselişler yapılacak. Güçlü bir ekonominiz olmazsa bunu yapamazsınız. Türkiye’nin ne kadar güçlü ekonomisi olduğunu sadece muhalefet değil tüm dünya maaşlara yaptığımız zamlardan sonra görecektir.” dedi.

ENFLASYONDA TEK HANE HEDEFİ

Enflasyon konusunda da güzel gelişmelerin yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyon meselesinde planlamamız olması gerektiği gibi ilerliyor. Şubat ayından itibaren düşüşleri göreceğiz. Sonrasında ise daha önce yaptığımız gibi yeniden tek haneli enflasyona geçiş yapacağız. Bu gelişmelerle beraber vatandaşımızın ekonomik refahı da artacaktır. Bunları hep beraber yaşayıp göreceğiz.” dedi.