Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam açıklaması!

Emekli ve memur maaşları ile asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu. Maaşlara ne kadar zam yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam açıklaması!

14 Mayıs seçimlerinde artık geri sayım başlarken siyasiler vatandaşlara yönelik kapsayıcı vaatler vermeye devam ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Giresun mitinginde vatandaşlara seslendi. Enflasyon hakkında konuşlan Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zam hakkında da konuştu.

ENFLASYON MESAJI!

Enflasyondaki düşüşlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çarşıda pazarda yaşanan pahalılığı yine biz aşarız. Enflasyon geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 43’e indi. İnşallah her ay böyle azala azala sürecek ve tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız. Daha önce bunu biz yaptık, yine yaparız.” dedi.

MAAŞLARA ZAM YAPILACAK!

Vatandaşların gelirlerini enflasyon karşısında korumak için çeşitli maaş zamlarının uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında maaşlara zam yapacağız. Bu zamlar yaparken hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alacağız. Enflasyon maaşları tahrip etmişse bunun telafisini de ortaya koyacağız. Geçtiğimiz yıl bunu uyguladık. Hem çalışanlarımızı hem de emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.” ifade etti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TEMMUZ AYINI İŞARET ETMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı ile alakalı olarak da daha önce yaptığı açıklamada, “Asgari ücrete ara zam Temmuz ayında yapılacak. O zaman oturulup rakamlar değerlendirilir ve bir zam kararına varılır. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek bir zam oranını işveren ile de görüşüp uygularız.” demişti.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı maaş zamlarının ardından Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma dair hesaplamalar başladı. Enflasyon farkı olarak yaklaşık yüzde 15’lik bir zam şu ana kadar kesinleşti. Bu rakamın temmuz ayına kadar yaklaşık yüzde 20 seviyesine ulaşması bekleniyor. Bunun yanından maaşlara bir de refah payı artışı yapılacak. Toplam zam oranının ise Ocak ayında olduğu gibi yüzde 30’u bulabileceği tahmin ediliyor. Bu hesaplamaya göre memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yüzde 30 oranında zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HESAPLAMASI

Asgari ücrete yapılacak olan zammın ne kadar olacağını kestirmek biraz güç. İşverenin cebinden çıkacak olan bu zam için enflasyon farkının dikkate alınması bekleniyor. Asgari ücret zammının da yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir rakam olacağı düşünülüyor.