Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sürpriz asgari ücret ve EYT kararı 18:15'te gerçekleşecek!

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan 2023 asgari ücret zammı ve emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan yeni son dakika kararı duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sürpriz asgari ücret ve EYT kararı 18:15'te gerçekleşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sürpriz asgari ücret ve EYT kararı 18:15'te gerçekleşecek! Milyonlarca kişinin hayatını doğrudan etkileyecek 2023 asgari ücret maaşı Ocak zammı ile emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası hakkında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. 

Yarın işveren ve işçi tarafının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde ilk resmi temasını yapması beklenirken konu hakkında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 18:15'te hem asgari ücret hem de Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi Beştepe'ye toplantıya çağırdı açıklandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURMAYLARI İLE BİR ARAYA GELİYOR! 

Yaklaşan 2023 seçimleri için bir kere daha Cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklayan ve seçim çalışmalarına start veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yandan da oy oranını arttırmak için ekonomide yaşanan sorunları çözmek için adımlar atıyordu. Bu kapsamda atılan en önemli adımlardan biri olarak gösterilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalarda sona gelinirken kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayını işaret etmişti. 

 ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK, EYT YASASI HANGİ TARİHTE MECLİSE GELİR?

Milyonlarca kişinin kaderini etkileyecek olan kritik 2 düzenleme için geri sayım başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izlenecek yol haritasını belirlemek ve kamuoyuna açıklanacak yeni düzenleme öncesinde ekonomi kurmaylarını toplama kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu akşam saat 18:15'te Beştepe'de bir araya gelecekler. 

Toplantıda EYT yasası üzerindeki çalışmalar hakkında son durum hakkında bilgilendirme yapılacağı yine asgari ücrete yapılacak olan zam oranı için masadaki rakamların üzerinden geçileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamak istediği rakam hakkında Çalışma Bakanını bilgilendireceği iddiaları gündeme taşındı. Yarınki görüşme öncesi toplantı büyük önem taşırken kulislerde konuşulan asgari ücret maaşı 8 bin TL ile 8 bin 250 TL arasında yer alıyordu.