Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika tek haneli faiz açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış için gittiği Konya’da yaptığı konuşmada ekonomi mesajları verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan faizin tek haneli rakama indiğini söyleyerek sırada enflasyonun olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika tek haneli faiz açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir dizi açılış için gittiği Konya’da önemli temaslarda bulundu. Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde de AK Partililer ile bir araya geldi. Bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye yönelik mesajlar verdi. Son günlerin tartışma konusu olan faiz meselesine dair net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun da düşeceğini belirtti.

TEK HANELİ FAİZ MESAJI

Faizin tek haneye ineceğini daha önce söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben en son ne demiştim? Tek haneye ineceğimizi söylemiştim. Faizde tek haneye indik mi? Bunu başardık. Bunu eleştirenler şimdi neyle izah edecekler? Ekonomimiz faiz indi diye sarsıldı mı? Hala güçlü bir ekonomiye sahibiz ve üstelik artık yatırım merkezi olan, ihracat rekorları kıran bir ülkeyiz.” dedi.

FAİZ NASIL İNDİYSE ENFLASYON DA İNECEK

Enflasyonun da düşeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse merak etmesin faiz nasıl indiyse enflasyon da öyle düşecek. Bizim için öncelik faizdi. Onu tek haneye ulaştırdık. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Gelin size kamu bankalarından yatırım kredisi verelim. Öyle yüksek faizle de değil. Düşük faizle yatırım kredisi kullanın. Biz bu yatırım kredileri ile neyi hedefliyoruz? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELERDEN BİRİSİ OLACAĞIZ

Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına gireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uyguladığımız ekonomi politikasının meyvelerini almaya başladık. İhracat rakamları ortada. Türkiye’yi dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında çok iyi bir konuma getireceğiz. Biz bunları yaparken birileri bize köstek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye hayrına hangi projemiz varsa karşı durdular. Kanal İstanbul gibi vizyon projemizi sabote etmeye kalktılar. 18 Mart Şehitler Köprüsü’nü nasıl yaptıysak Kanal İstanbul’u da öyle yapacağız.” şeklinde konuştu.

MAAŞLARA ZAM YAPILACAK

Türkiye’nin büyümesinin vatandaşlara da yansıtılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz seçkin bir kitlenin büyümesini hedeflemiş bir iktidar değiliz. Türkiye büyüyecekse tüm milletimiz bundan faydalanacak. Şu anda enflasyon sıkıntı yaratabilir ama bunun da sonuna geldik. Artık enflasyon da düşmeye başlayacak. Ocak ayında maaşlara yapacağımız zamlarla tüm bu kayıpları telafi ettiğimizde tüm vatandaşlarımız memnun olacaktır. Millet için siyaset yapmak da bunu gerektirir.” dedi.