Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yılbaşı kutlaması ile memur ve emekli maaşına zam açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2023 asgari ücret maaşı zammı ve emekli, memur maaşı zam oranı için açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  yılbaşı kutlaması ile memur ve emekli maaşına zam açıklaması!

2023 senesine saatler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden peş peşe paylaşımlar yaparak önemli açıklamalarda bulundu. 2023 senesinde milyonlarca memur ve emekli yapılacak olan zam oranı için beklenti içerisine girerken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan jest açıklamasına çevrilmişti. 

Emekli maaşı ve Ocak 2023 memur maaşı zam oranı için gözler 3 Ocak 2022 Salı günü Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranına çevrilmişti. TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu rakamı ile 2022 yılının son 6 aylık enflasyon oranı kesinleşmiş olacak. Bu oran ile toplu sözleşme rakamına eklenecek olan enflasyon farkı kesinleşirken bu rakamın üzerine bu sene Cumhurbaşkanı Jesti olarak ek zam ve ilave refah payı artışı yapılması bekleniyordu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI VE MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI! 

2023 memur ve emekli maaşı zammı için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamalara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklaması ile 2022 senesinde yapılan zamlar hakkında değerlendirmede bulundu. 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2022 yılı içinde toplamda asgari ücrete %95, memur maaşlarına %87, memur emekli aylıklarına %86 zam uyguladık" diyerek yapılan zam oranlarını bir kere daha vurguladı. 

2023 EMEKLİ MAAŞI VE MEMUR ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama heyecan yaratırken memur ve emekliler kendilerine yapılacak olan zam oranı için asgari ücret zammı ile aynı oranda bir zam talebinde bulunmuştu. Asgari ücrete yapılan zam oranı yüzde 55 olarak hesaplanırken memur ve emekli maaşı için enflasyon farkı ve toplu sözleşme anlaşması ile bu rakamın yüzde 20 civarında olması Cumhurbaşkanı jesti ile en yüksek yüzde 40 seviyesine çekilebileceği belirtiliyor.