Cumhurbaşkanı onaylandı, Halkbank verecek! 84 ay vadeli, 1,5 Milyon TL taşıt kredisi!

Türkiye’de taşıt kredilerinin bazı sınırlamalara maruz kalması araç satın alacakları zor durumda bırakabiliyor. Ancak Halkbank’ın Cumhurbaşkanı onayı ile 1,5 Milyon TL taşıt kredisi vermeye başladığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı onaylandı, Halkbank verecek! 84 ay vadeli, 1,5 Milyon TL taşıt kredisi!

Türkiye’de taşıt kredisi kullanmak isteyenler bankalara başvuru yaptıklarında genellikle otomobil almalarına yetecek kadar krediyi alamıyorlar. BDDK taşıt kredilerinde oldukça katı kurallar uyguluyor. Bu kurallara da bankaların uymaları gerekiyor. Uzun bir süredir düzenleme yapılmayan taşıt kredileri artık amaç kapsamından oldukça uzaklaştı.

48 ay vadeli taşıt kredisi çekebilmek için satın alınacak otomobilin 400 Bin TL’den daha düşük bir fiyatı olması gerekiyor. Bu kapsama girecek herhangi bir sıfır kilometre otomobil kalmadı. 2 Milyon TL’nin üzerindeki otomobiller için ise bankalar hiç taşıt kredisi veremiyorlar. Otomobilin değeri 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaysa en fazla yüzde 20 oranında kredi çekiliyor ve o da 2 Milyon TL’lik araçta 400 Bin TL’ye karşılık geliyor.

CUMHURBAŞKANI ONAY VERDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir kredi için onay verdi. Halkbank tarafından verilecek olan bu kredi ile müşteriler taşıt alımlarında finansman desteği alabilecekler. Normal taşıt kredisinin çok dışında olan bu kredi ile araç satın almak çok daha kolay bir hale geliyor. 84 ay vadeli olan bu kredinin geri ödemesi toplam 7 yılda yapılıyor. Müşterilere banka tarafından 1 Milyon 500 Bin TL’ye kadar kredi kullandırılabiliyor.

FAİZ DESTEĞİ DEVLETTEN!

Açıklanan kredi kampanyasından yararlanarak taşıt kredisi çekecek olan müşteriler ödemelerini aylık veya 3 ayda bir şeklinde gerçekleştirebiliyorlar. Bu kullanılacak olan kredinin maliyeti de oldukça düşük oluyor. Normalin çok altında olan aylık faiz ile verilen bu kredide devlet de faiz desteği sağlıyor.

Halkbank tarafından 84 ay vadeli taşıt kredisi ile alakalı kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Buna göre bu krediyi tüm müşteriler kullanamıyorlar. Kredi kullanımı yalnızca esnafları kapsıyor. Ticari taşıt alımlarında veya iş yeri üzerine alımı yapılacak otomobillerde bu kredi imkanı sağlanıyor. Kredinin maliyeti ise oldukça düşük olarak belirleniyor. Bu kredi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Halkbank’ın Esnaf ve Sanatkarlara dağıtacağı 150 Milyar TL’lik kredi desteği içerisinde yer alıyor.