Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan heyecanlandıran asgari ücret zammı açıklaması!

Asgari ücret zammına dair çok önemli bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret zammına dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarından olan Cevdet Yılmaz’ın bu açıklaması heyecan yarattı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan heyecanlandıran asgari ücret zammı açıklaması!

Asgari ücrete yapılacak olan Temmuz ara zammı ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapıldı. 13 Haziran Salı günü toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret zammına dair önemli işaretler verdi. Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarının önemi ise kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarından birisi olmasından kaynaklanıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA UZLAŞMA MESAJI

Asgari ücret zammına dair bir beklenti olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Asgari ücret müzakereleri Salı günü başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Bu değerlendirme neticesinde işçi ile işveren arasında uzlaşma sağlanarak yeni bir asgari ücret için orta yol bulunacak.” dedi.

ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

Asgari ücrete yapılacak zammın nasıl belirleneceğine dair bazı detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Mutlaka yaşanan bazı gelişmeler var. İşçilerimiz de işverenlerimiz de taleplerinde haklıdırlar. Çalışma hayatının sürmesi için mutabakat önemli. Mühim olan ortak bir zeminde buluşabilmek. Başta enflasyon olmak üzere diğer ekonomik veriler ortaya konulacak. Buna göre çalışanlarımız ne kaybetmişler, bu kayıplar nasıl telafi edilebilir noktasından hareket edilerek yeni asgari ücret tespit edilecek.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Asgari ücrete yapılacak olan zammın ne zaman belli olacağı büyük bir merak konusu oluyor. Ara zam yapılacağı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun iki toplantıda anlaşma sağlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz zammı da aynı şekilde olmuştu. Muhtemelen önümüzdeki hafta Perşembe veya Cuma günü asgari ücret zammı belli olmuş olacak. Ardından yapılacak yasal düzenleme için TBMM’de harekete geçilecek. Kurban Bayramı öncesinde TBMM bayram tatiline girmeden hızlı bir şekilde yasal düzenlemenin yapılması bekleniyor.

1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Asgari ücrete yapılacak olan zammın belirlenmesi sonrasında bu zammın ne zaman yürürlüğe gireceği de merak konusu oluyor. Bu yeni asgari ücret 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra yapılacak olan maaş ödemeleri zamlı asgari ücret üzerinden gerçekleştirilecek.