Daha satışa çıkmadan ÖTV indirimi müjdesi geldi! TOGG fiyatı için yeni finansman sistemi ile indirim geliyor yerli otomobil ucuzluyor

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG için açıklamalar peş peşe gelirken en çok merak edilen konular arasında yer alan TOGG fiyatı için de ilk kez net rakam açıklandı. TOGG fiyatı ne kadar, kaç TL olacak?
Daha satışa çıkmadan ÖTV indirimi müjdesi geldi! TOGG fiyatı için yeni finansman sistemi ile indirim geliyor yerli otomobil ucuzluyor

Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar umutlarını Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG için yapılacak olan kampanyaya bağlamışlardı. TOGG'un satış fiyatı süreçte merak konusu olurken ilk rakamlar geldi. 

TOGG ortakları arasında yer alan Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından yapılan açıklamalar heyecan yaratmıştı. TOGG'un yüzde 10 ÖTV dilimi içerisine girmesine kesin gözü ile bakılırken araç fiyatının bu dilim içerisinde yüksek seviyede kalması nedeni ile ÖTV indirimi beklentisi oluştu. TOGG yüzde 7 ÖTV dilimi içerisinde yer alırsa satış fiyatı büyük oranda düşecek. 

TOGG FİYATI BELLİ OLDU MU, KAÇ TL OLACAK?

Yerli otomobil alma umudu ile bekleyen kişiler elektrikli SUV olarak üretilen aracın satış fiyatlarını araştırmaya başlamışlardı. Süreçte açıklamalar peş peşe gelirken Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından yapılan açıklamalar rakam konusunda bugüne kadar yapılan en net açıklamalar olması nedeniyle büyük yankı uyandırdı. 

 Elektrikli araçlarda yüzde 10 ÖTV dilimi içerisinde yer alması beklenen TOGG modelinin satış fiyatı vergisiz maksimum 700 bin liralık TOGG fiyatının en iyi koşulda 900 bin TL piyasaya sürülmesi anlamına geliyordu. Ancak satış fiyatının pek çok kişi için son derece yüksek seviyede kalması hayal kırıklığı yaratan TOGG için umutlandıran açıklama geldi. 

Tuncay Özilhan aracı yüzde 7'lik ÖTV dilimi içerisine sokma çabası içerisinde olduklarını açıkladı. Yapılan açıklama araç daha satışa çıkmadan ÖTV indirimi yapıldı şeklinde yorumlanırken bu da satış fiyatının 900 bin TL altına çekileceği anlamına geliyor. Yapılan yorumlarda araç satış fiyatı için 29 Ekim tarihinde araç fiyatı için bir sürpriz yapılabileceği iddialarına da yer verildi.  Özellikle de aracı çok daha ulaşılabilir bir noktaya çekileceği yeni bir finansman modeli üzerinde çalışıldığı kulislerde son derece sık bir şekilde dillendiriliyor. Aracın bayi sistemi yerine direkt olarak fabrikadan satışa sunulma da fiyatlarında yüzde 7-8 bin indirim yansımasını sağlayacak. Bayi karı konulmadan satış yapılması vatandaşın cebine yansıyacak.