Devlet maaş bağlıyor! Aylık 1.990 TL, 2.390 TL, 4.330 TL alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar desteklenmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı bazı şartları sağlayan vatandaşları maaşa bağlıyor. Devlet hangi vatandaşları maaşa bağlıyor?
Devlet maaş bağlıyor! Aylık 1.990 TL, 2.390 TL, 4.330 TL alabilirsiniz!

Türkiye’de vatandaşların ihtiyaç sahipliği esas alınarak sosyal yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Gelirleri geçinmelerine yetmeyen veya çalışamayan vatandaşlar Aile Bakanlığı tarafından maaşa bağlanıyor. Devlet verilen bu maaş ile bu vatandaşların geçimlerinin sağlanmasına destek oluyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar bu imkandan yararlanıp her ay nakit destek ödemesi alabiliyorlar.

YAŞLI MAAŞI BAĞLANIYOR!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından birisi de yaşlı maaşıdır. Bu sosyal yardım sadece 65 yaş üstü vatandaşları kapsıyor. Eğer 65 yaş üstü bir vatandaşın sosyal güvencesi yoksa ve eşi ile kendisinin kişi başı aylık geliri 2.835 TL’den az ise bu sosyal yardımı alma hakkı bulunuyor. Aile Bakanlığı’na başvuru yapılması durumunda vatanlara yaşlı maaşı bağlanıyor. Bu yaşlı maaşı şu anda aylık 1.997 TL olarak ödeniyor. Gelecek ay bu tutar üzerine zam eklenecek.

ENGELLİ MAAŞI VERİLİYOR!

Aile bakanlığı herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve engelli olan vatandaşlara da belirli koşullarda engelli maaşı bağlıyor. 18 yaş üstü vatandaşlara verilen bu sosyal yardım için hane içi kişi başı düşen aylık gelirin 2.835 TL’den az olması gerekiyor. Engel oranlarına göre vatandaşlara ödeme yapılıyor. Eper engelli vatandaşın engellilik oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasındaysa aylık 1.594 TL, yüzde 70 ve üzeriyse aylık 2.392 TL ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardım için de Temmuz ayında zam uygulanacak.

HASTALARA MAAŞ!

Aile Bakanlığı’nın maaş bağladığı bir program da Kronik Hastalık Yardımı oluyor. Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle vatandaşlar oldukça ciddi derece mağdur olabiliyorlar. Bu kişiler düzenli olarak çalışamadıkları gibi sosyal hayattan da kopuyorlar. Bundan dolayı herhangi bir gelir şartı olmaksızın vatandaşlara maaş bağlanıyor. Her ay bu kapsamda 4.336 TL tutarında ödeme yapılıyor.

YALNIZ KADINLARA MAAŞ

Aile Bakanlığı son resmi nikahlı eşlerini kaybeden kadınlara da destek sağlıyor. Bu kapsamda vatandaşlara aylık 1.000 TL yardım veriliyor. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların alabildikleri bu sosyal yardımın ödemeleri iki ayda bir yapılıyor. Yardımdan yararlanan kadının evlenmesi durumunda yardım kesiliyor.