Devlet maaş bağlıyor! Her ay hesabınıza 2.300 TL yatabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlar ve bu sosyal yardımları alabilmenin koşulları araştırılıyor. Aile Bakanlığı kimlere, kaç TL sosyal yardım veriyor?
Devlet maaş bağlıyor! Her ay hesabınıza 2.300 TL yatabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönetiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar aile bütçelerini aldıkları bu sosyal yardımlar ile destekliyorlar. Her ihtiyaç sahibine en az bir sosyal yardım programı üzerinden destek verilebiliyor. Ancak doğru programa başvuru yapan vatandaşlar bu ödemeleri alabiliyorlar.

ASKER ÇOCUKLARINA HER AY 350 TL

Aile Bakanlığı asker çocuklarına sosyal yardım ödemesi yapabiliyor. Bu askerler vatani görevlerini yapmak için silah altına alınan er ve erbaşları kapsıyor. Babaları askerde olan bu çocukların herhangi bir sosyal güvencesi yoksa Aile Bakanlığı bu çocuklara aylık 350 TL ödeme yapıyor. Bu ödemeler iki ayda bir 700 TL olarak veriliyor.

TERÖR ZARARLARI YARDIMI VERİLİYOR

Terör olaylarından etkilenen kişilerin acil durumdaki ihtiyaçlarına yönelik bir sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu yardımı direkt olarak terör olaylarından zarar görenler ile terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlara bu destek sağlanıyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında hane başı 1.500 TL aylık destek ödemesi yapılıyor.

YAŞLI AYLIĞI BAĞLANIYOR

Aile Bakanlığı 65 yaş üzerinde olan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da yardım eli uzatıyor. Bu kapsamda belirli koşullarda vatandaşlar maaşa bağlanıyorlar. 65 yaş üzerinde olan vatandaş ile eşinin aylık ortalama kişi başı düşen gelirleri 2.835 TL’den az ise o zaman yaşlı aylığı alma hakkı elde ediliyor. Bu vatandaşlara Aile Bakanlığı aylık bağlıyor ve her ay 1.997 TL ödeme yapılıyor. Bu tutar yılda iki defa memur maaş zamları ile zamlanıyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR MAAŞA BAĞLANIYOR

Sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlar da Aile bakanlığı tarafından maaşa bağlanılıyor. Bu maaşa bağlanacak olan engelli vatandaşın 18 ay üstünde olması gerekiyor. Bu kişilerin hane içi kişi başı düşey aylık geliri 2.835 TL’den fazla değilse engelli aylığı bağlanabiliyor. Ne kadar engelli aylığı alınacağı ise engellilik oranına göre belirleniyor. Yüzde 40 ile 69 arasında engeli olan vatandaşlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşlara 2.392 TL engelli aylığı bağlanıyor.