Devletten aylık para yardımı! 2.400 TL maaşa bağlanıyorlar!

Sosyal yardım programlarını araştıranlar Aile Bakanlığı’nın kendilerine hangi sosyal yardım ödemelerini yapabileceğini merak ediyorlar. Aile Bakanlığı hangi vatandaşlara, ne kadar sosyal yardım yapıyor?
Devletten aylık para yardımı! 2.400 TL maaşa bağlanıyorlar!

Türkiye’de sosyal yardımlar bazı vatandaşlar için çok kritik bir anlam ifade etmeye başladılar. Sosyal yardım alan vatandaşlar zor durumda olan bütçelerini az da olsa destekleme imkanı buluyorlar. Bundan dolayı ihtiyaç sahibi olan yani Aile Bakanlığı’nın gelir kriterine göre hane içi kişi başı ortalama geliri 2.835 TL’yi geçmeyen vatandaşlar bakanlığın kendilerine hangi sosyal yardımları verebileceklerini öğrenmek istiyorlar. Her sosyal yardım için farklı farklı özel koşulların yerine getiriliyor olması talep ediliyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI!

Gelir kriterinin uygulandığı bu sosyal yardım programı kapsamında ailelere çok doğum ile dünyaya gelen 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu çocukların beslenmelerinin ve bakımlarının karşılanabilmesi için verilen bu destek kapsamında ailelere aylık 400 TL olmak üzere iki ayda bir 800 TL ödeme yapılıyor.

ENGELLİLERE MAAŞ BAĞLANIYOR

18 yaş üstü olan ve belirli oranlarda engeli bulunan vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemeleri yapılıyor ama bunun için yine ek şartların karşılanması isteniyor. Bu engelli vatandaşın Aile Bakanlığı’nın gelir kriterine göre ihtiyaç sahibi olma şartı aranıyor. En az yüzde 40 engeli olması gereken bu vatandaşlara engel oranlarına göre maaşlar bağlanmaktadır. Engelli maaşı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olanlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlara 2.392 TL tutarlarında ödenmektedir. Aylık ödeme olan bu sosyal yardımı alma hakkı kazananlar her ay ödeme alabiliyorlar.

ENGELLİ YAKINLARI DA MAAŞA BAĞLANIYOR

Devlet engelli yakınlarına da maaş bağlama imkanı sunuyor. Bu sosyal yardım 18 yaş altında engelli çocuğu olan vatandaşlara veriliyor. Gelir kriterine göre ihtiyaç sahibi olan bu vatandaşların engelli çocuklarının bakımlarını daha iyi yapabilmeleri için devlet nakit desteği sağlıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için engelli çocuğun en az yüzde 40 oranında engeli olduğu sağlık raporu ile belgelenmelidir. Bu sosyal yardım kapsamında vatandaşlara aylık 1.594 TL ödeme yapılıyor.