Devletten çocuklara nakit destek! Aileler 1.200 TL alabilirler!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri ile yardımcı olmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı çok farklı alanlarda ihtiyaç sahiplerine nakit destek sağlıyor.
Devletten çocuklara nakit destek! Aileler 1.200 TL alabilirler!

Türkiye'de vatandaşların ihtiyaç sahipliği arttıkça devlet tarafından verilen sosyal yardımlara olan talepler de artıyor. Aile Bakanlığı'nın yönettiği çok sayıda sosyal yardım programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kapsamlı sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardım ödemelerini alan vatandaşlar aile bütçelerinde biraz olsun bir açıklarını kapatma imkanı bulabiliyorlar. Lakin her sosyal yardım her ihtiyaç sahibine verilmiyor. Bunun için bazı özel şartların yerine getirilmesi ve buna göre başvuru yapılması gerekiyor. 

ÇOCUKLARA ÖZEL SOSYAL YARDIMLAR!

Aile Bakanlığı çocuklara yönelik bazı sosyal yardım programları ile hem çocuklara hem de ailelerine nakit destekler sağlıyor. Çocuklar bu nakit destekleri alarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aileler de alınan bu sosyal yardımlar ile çocukların masraflarını karşılayıp onların eğitim hayatlarında kalmalarına ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyorlar. 

HER AY 350 TL VERİLİYOR

Aile Bakanlığı’nın asker çocuklarına yönelik uyguladığı sosyal yardım programı kapsamında vatani görevlerini yapmak için silah altına alınan askerlerin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan çocuklarına nakit destek sağlanıyor. Bu sosyal yardım her ay 350 TL tutarında oluyor. Ödemeler ise iki ayda bir 700 TL şeklinde yapılıyor.

ÖKSÜZLERE VE YETİMLERE AYLIK 600 TL

Aile Bakanlığı’nın bir sosyal yardım imkanı da öksüz ve yetim çocukları için sağlanıyor. Annesini veya babasını ya da her ikisini birden kaybeden çocuklara Aile Bakanlığı nakit destek veriyor. Bu çocuklar için her ay 600 TL olmak üzere iki ayda bir 1.200 TL nakit destek ödemesi yapılıyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLANLAR MAAŞA BAĞLANIYOR

18 yaşlın altında engelli çocukları olanlara belirli durumlarda nakit desteği sağlanıyor. Eğer sosyal güvencesi yoksa ve hane içi kişi başı aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden yani 2.835 TL’den az ise bu kişiler maaşa bağlanıyorlar. Bu sosyal yardımı alabilmek için engelli çocuğun engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olmalıdır. Bu kapsamda ailelere her ay 1.594 TL ödeme yapılıyor.

OKULA DEVAM EDEN ÇOCUKLARA NAKİT DESTEK

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları örgün eğitime devam ediyorlarsa onlar için her ay nakit destek sağlanıyor. Bu kapsamda ilköğretimdeki erkek öğrencilere aylık 90 TL, kız öğrencilere aylık 100 TL; ortaöğretimde erkek öğrencilere aylık 130 TL, kız öğrencilere de aylık 150 TL sosyal yardım veriliyor.