Devletten kadınlara aylık 1.000 TL maaş! Aile Bakanlığı başvuranlara veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara maaş bağlanıyor. Hangi kadınlar bu maaş bağlanmasından yararlanabiliyorlar? Kadınlara maaş bağlama şartları nelerdir?
Devletten kadınlara aylık 1.000 TL maaş! Aile Bakanlığı başvuranlara veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Aile Bakanlığı kadınlara yönelik çeşitli sosyal yardım programları ile ödemeler yapıyor. Bu ödemeleri alan kadınlar bütçelerini destekleyerek geçim standartlarını az da olsa iyileştirebiliyorlar. Peki hangi kadınlar Aile Bakanlığı'na başvuru yaparak kendilerine maaş bağlanmasını sağlayabiliyorlar. 

KADINLARA NAKİT DESTEK!

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardımlarda ana odak noktalarından birisi de kadınlar oluyor. Özellikle de yalnız kadınların geçim sıkıntısı yaşamalarının önlenmesi amacıyla eşini kaybetmiş olan kadınlara maaş bağlanıyor. Bu imkandan yararlanabilmek için bir kadının sosyal güvencesinin olmaması ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olması gerekiyor. Bu koşulların sağlanması durumunda başvuru yapmak kaydıyla kadınlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maaş bağlanıyor. 

NE KADAR AYLIK BAĞLANIYOR?

Eşini kaybeden kadınlar için yapılan sosyal yardım ödemesinin ne kadar olduğu da araştırılıyor. Eşini kaybeden ve varsa çocukları olan kadınların geçimlerinin desteklenmesi için verilen bu sosyal yardım aylık 1.000 TL olarak belirlendi. Kadınlar bu sosyal yardımı almaya hak kazandıklarında her ay ödeme almıyorlar. Aylık 1.000 TL olarak hesaplanan bu sosyal yardım kadınlara iki ayda bir olmak üzere 2.000 TL şeklinde ödeniyor. Bu sosyal yardımı alan kadınlara bir yıl içerisinde toplam 12.000 TL ödeme yapılıyor. 

HANGİ ŞARTLARDA MAAŞ KESİLİYOR?

Kadınlara bağlanan bu sosyal yardım yani maaş bazı durumlarda kesilerek bir daha ödenmiyor. Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından düzenli olarak incelemeler yapılıyor. Yardımı alan kadın sigortalı bir işe girmesi durumunda bu sosyal yardımı alma hakkını kaybediyor. Bu durum tespit edilir edilmez ilgili ödeme kesilerek daha yapılmıyor. Bu sosyal yardımın kesilmesine dair bir başka koşul daha bulunuyor. O da yardımı alan kadının resmi nikahlı olarak evlenmesi. Bu durumda da verilen sosyal yardım kesilerek daha ödeme yapılmıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları arasında kadınlar için başka sosyal yardımlar da bulunuyor. Bu sosyal yardımların koşullarını yerine getirenler yapılan ödemeleri alma hakkına sahip oluyorlar.