Doğalgaz fiyatları hakkında kulis haberi Erdoğan doğalgaza indirim açıklayacak faturalar azalacak

Ocak ayında doğalgaz fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt aranırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doğalgaza indirim müjdesi verileceği iddia edildi. Doğalgaz fiyatları düşecek mi, ne zaman düşecek belli oldu!
Doğalgaz fiyatları hakkında kulis haberi Erdoğan doğalgaza indirim açıklayacak faturalar azalacak

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından enerji krizi patlak vermiş, bu dönemde akaryakıt fiyatları ile elektrik ve doğalgaz faturalarına da rekor zamlar yapılmıştı. Özellikle de doğalgaz faturasında yaşanan yükseliş cepleri yakmış, Avrupa'da büyük bir enerji krizi yaşanmış, pek çok ülkede zorunlu kesintiler gündeme gelmişti. 

Türkiye'de ise Rusya ile ikili ilişkilerin sağlam tutması sayesinde arzda sorun yaşamadı ancak fiyatlardaki yükselişten olumsuz etkilendi. Havaların soğuması ile beraber kombilerin yanmaya başlaması ile faturalarda yükselirken devlet alt gelir grubu için doğalgaz desteği ödemelerini devreye almıştı. Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı doğalgaz rezervi keşfi sonrasında faturalarda indirim olup olmayacağı merak konusu olmuştu. 

DOĞALGAZ FATURASINA İNDİRİM MÜJDESİ Mİ GELECEK?

Habertürk yazarı Bülent Aydemir kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doğalgaza indirim müjdesi verileceğini iddia etti. Aydemir kaleme aldığı yazısında "Ocak ya da Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgazda indirim açıklayacak. Bu kadar zamdan sonra açıklanacak indirim oranı vatandaşı ne kadar etkiler veya ne kadar ikna eder bilemem ancak Aralık ayında doğalgaza zam yapmayan hükümet, fiyatlar böyle gider ve Rusya’dan talep ettiği indirim gelirse, hem sanayide, hem ticarethanelerde ve en önemlisi konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında indirime gidecek" diyerek müjdeli haberi verdi. 

 OCAK YA DA ŞUBAT AYINDA DOĞALGAZA İNDİRİM VAR MI, OLACAK MI?

Aydemir seçim öncesi hükümetin cepleri rahatlatmak için doğalgaz indirimi hazırlığında olduğunu iddia ederek söz konusu indirimin Ocak ya Şubat ayında yapılacağını belirtti. İndirimin ise doğalgaz fiyatlarının bu seviyede kalması, Türkiye'nin Rusya'dan talep ettiği indirimi alması halinde verileceğini belirtti. 

Söz konusu indirim sanayi ve ticari işletmelerin yanı sıra konutları da kapsayacak. Doğalgaz faturalarının en çok yükseldiği dönem olan Ocak ya da Şubat ayında böyle bir indirim müjdesi verileceği iddiası ile büyük sevinç yaratırken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.