Dolar kuru 21 TL analizi! Remzi Özdemir doların hızlı yükseleceği günü açıkladı!

Dolar kuru ile alakalı yaptığı değerlendirmelerle haklı çıkması ile tanınan ekonomist Remzi Özdemir dolar kurunun hızlı yükselişe geçeceği tarihi açıkladı. Remzi Özdemir dolar kuru için hangi yorumlarda bulundu?
Dolar kuru 21 TL analizi! Remzi Özdemir doların hızlı yükseleceği günü açıkladı!

Türkiye ekonomisinde sancılı bir süreç devam ediyor. Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar zor dönemler geçiriyorlar. Bunun yanında Türk lirası da dolar karşısında yavaş yavaş değer kaybetmeyi sürdürüyor. Dolar yorumları ile dikkat çeken isimlerden olan ekonomist Remzi Özdemir bundan sonra yaşanabileceklere dair beklentilerini açıkladı.

EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTILAR

Merkez Bankası’nın Türkiye’ye yapabileceği en büyük kötülüğü yaptığını söyleyen Remzi Özdemir, “Merkez Bankası çok talihsiz bir dönemde faiz indirimi yaptı. Dünyanın tüm merkez bankaları faiz arttırırken sizin faiz indirimi yapmanız bu ülkeye yapabileceğiniz en büyük kötülüktür. Bunun için dolar kuru adım adım yükseliyor. Faiz indirimi yaptınız dolar kurunu fırlattınız demesinler diye 3 milyar dolar ile kura müdahale ettiler. Ne işe yaradı? 3 milyar dolar yaktınız kur yine yükseliyor.” dedi.

DOLAR KURU 21 TL!

Kur krizine gidildiğini söyleyen Remzi Özdemir, “Merkez Bankası yaptıkları ile dolar kurunu ateşledi. Adım adım kur krizine doğru gidiyoruz. Dolar endeksi biraz daha yükselirse Türkiye olarak çok büyük bir sıkıntıya gireceğiz. Dolara müdahale edemeyecek hale geleceğiz. Uluslararası Finans analisti Brooks artık dolar kuru için adil değerin 21 TL olduğunu söylüyor. Yani bugün dolar kuru 21 TL olmalı diyor.” ifadelerini kullandı.

DOLARIN KRAL OLDUĞU DÖNEM BAŞLADI!

Dolar ile Euro arasındaki farkın açılmasına dikkat çeken Remzi Özdemir, “Bakıyorsunuz dolar ile Euro yer değiştirdi ve makas açılıyor. Doların kral olduğu dönem başladı diyebiliriz. Bankaların kurları ile Kapalıçarşı’nın kurları arasında fark giderek artıyor. Son faiz kararı bunu körükledi. Birileri Kapalıçarşı’da fiziki dolar toplamaya başladılar. Bankada bakıyorsun dolar kuru 18,45 TL ama Kapalıçarşı’ya git 18,60 TL’den satılıyor.” dedi.

DOLAR KURUNUN HIZLI YÜKSELECEĞİ GÜN!

Dolar kurunun hızlı yükseleceği günü açıklayan Remzi Özdemir, “Türkiye ekonomisi için şimdi önümüzdeki en önemli veri Eylül ayının enflasyon rakamları olacak. Bu rakamlar 3 Ekim pazartesi günü açıklanacak. Eğer TÜİK yine şapkadan tavşan çıkarmak için çok çaba göstermezse yüksek bir enflasyon çıkacak. İşte o rakamların açıklanmasından donra Türk lirasının dolar karşısındaki hızlı kaybı başlayabilir. Çünkü Merkez Bankası Türk lirasının üzerindeki zırhı düşük faiz ile çıkartıp savunmasız bıraktı.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel yorumlarıdır ve yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.