Dolar kurunda yeni rekor geldi! Gram altın fiyatı çifte destekle uçtu!

Türkiye’de piyasalar tam anlamıyla uçuşa geçti. Dolar kuru yeni rekorlar kırmaya devam ederken gram altın fiyatı da sert yükseldi. Dolar kurunda ve gram altında son fiyatlar neler?
Dolar kurunda yeni rekor geldi! Gram altın fiyatı çifte destekle uçtu!

Türkiye’de seçim sonrasında piyasaların ne şekilde yol alacağı büyük bir merak konusuydu. Özellikle yeni ekonomi yönetiminin piyasalara etkisi sorgulanıyordu. Yeni dönem dolar kurunda yeni rekorlarla gelirken altın fiyatları da bundan etkilenmeye başladı. Bunun yatında dün haftanın ilk işlem gününde borsada pozitif bir görüntü ortaya çıktı. Peki piyasalardaki son gelişmeler neler?

DOLAR KURU REKORDAN REKORA KOŞUYOR!

Önceki ekonomi yönetiminin ana prensibi doları baskılayarak Türk lirasını dirençli hale getirmeye çalışmaktı. Bu uğurda Merkez Bankası’nın rezervlerinin önemli bir kısmı kullanıldı. Dolar belirli bir seviyede tutuldu ama bunun ekonomiye herhangi bir katkısı olmadı. Aksine aşırı değerli Türk lirası ihracatçıyı zor durumda bırakarak rekabet güçlerini ellerinde aldı. Yeni ekonomi yönetiminin ise dolar kurunu baskılamak gibi bir hedefinin olmayacağı belli oldu.

Dolar kuru dün rekor seviyelere ulaşmıştı. 20,90 TL’den haftaya giren dolar kuru şu anda 21,43 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar kurunun önündeki baskı unsurları kaldırılınca kur gerçek değerine doğru ilerliyor. Kademeli bir şekilde yükselen dolar kurunun bir süre daha yükselmesi beklenirken duracağı yer ise büyük bir merak konusu oluyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Altın fiyatları bir süredir düşüşe geçmişti ama ons altın yeniden adım adım yükselişe geçti. 1.950 doların aşağısına sarkan ons altın bu seviyeyi aşarak 1.960 doların üzerine çıktı. Şu anda ons altının fiyatının 1.961 dolar olduğu bildirildi.

Hem ons altının hem de dolar kurunun yükselişi gram altın için doping etkisi yaptı. Gram altın şu anda 1.351 TL’ye kadar yükseldi. Serbest piyasa ile bankalar arası piyasa arasında makas aralığının daraldığı görülürken kuyumcularda şu anda gram altının satış fiyatı 1.380 TL olarak uygulanıyor.