Dolar kurunun 20 TL olacağı günü açıkladı! Selçuk Geçer'den yeni dolar yorumu!

Dolar kuru ile alakalı olarak ekonomist Selçuk Geçer’den yeni bir değerlendirme geldi. Dolar kurundaki beklentilerini açıklayan Selçuk Geçer bundan sonra yaşanabilecek fiyatlamalara dair öngörülerini duyurdu.
Dolar kurunun 20 TL olacağı günü açıkladı! Selçuk Geçer'den yeni dolar yorumu!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ilgi ile takip edilen dolar analizlerine bir yenisini daha ekledi. Dolar kuruna dair beklentilerini açıklayan Selçuk Geçer bazı verileri ileri sürerek dolar kurunda yükseliş beklentisi içerisinde olduğunu duyurdu. Dolar kurunun kaç TL olabileceğine dair soruya da yanıt veren Selçuk Geçer yine oldukça çarpıcı tahminler yaptı.

DOLAR UZUN SÜRE YÜKSELİŞ EĞİLİMİNDE OLACAK

Faiz politikalarına dikkat çeken Selçuk Geçer, “Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı piyasaları fazla etkilemedi. Beklentiler fiyatlandı. FED’in faiz artırımı ile piyasalar yeniden fiyatlanacak. FED’in faiz artırımları piyasalarda daha geniş çaplı etkiler yaratıyor. ABD’de bu faiz artırımları konut tarafından satışları da düşürüyor. ABD faiz artırımlarından vazgeçmeyecek. FED 75 baz puan faiz artırımı yapacak ve Aralık ayı için de şahin açıklamalar yapacak. Dolar da uzun bir süre yükseliş eğilimini sürdürecek.” dedi.

KUR KIRILMASINA GİDİYORUZ

Dolar kuru cephesinden iyi haberler gelmediğini belirten Selçuk Geçer, “TÜİK Eylül ayı dış ticaret açığının yüzde 268 oranında arttığını açıkladı. Dış ticaret açığımız devasa boyutlarda katlanıyor. Yıl sonunda 110 milyar doların üzerinde bir dış ticaret açığımız olacak. Bu bize en az 80 milyar dolarlık bir cari açığı gösteriyor. Türkiye ödemeler dengesi krizine doğru koşuyor. Ödemeler dengesi krizi dolar kurunu vurur. Kur kırılmasına doğru gidiyoruz. Dolar kurunun 18 TL’den 21 TL’ye gitmesinden bahsetmiyorum. Kur kırılması olursa 21 TL’lik dolar kuruna ulaşmak için aylarca beklemek durumunda kalırsınız. Kur patlar gider ve dolar kuru sizin kontrolünüzden çıkar. Şimdilik dolar kuru yatay seyrediyor alabilir ama 2023’te işlen büyük karışacak.” ifadelerini kullandı.

Dolar kurunun 20 TL olacağı günü açıkladı! Selçuk Geçer'den yeni dolar yorumu!

MAAŞLARA YÜKSEK ZAMLAR YAPILACAK

Enflasyon konusuna değinen Selçuk Geçer, “Merkez Bankası enflasyon beklentisini yine değiştirdi. Merkez Bankası’nın beklentilerinin tuttuğunu şu ana kadar gören olmadı. Bu beklentilere göre fiyatlama yapanlar zarar ediyor. Türkiye’de enflasyonun düşmesi bekleniyor. Bu şekilde maaşlara az zam yapacakları tahmin ediliyor. Ben tam tersini düşünüyorum. Enflasyonu olabildiğinde yükseltip maaşlara yüksek zam yapacaklar. Çünkü 2023 seçim yılı olacak. Bunun dışında zaten enflasyon yükselecek.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU 20 TL’YE SIÇRAYABİLİR

Dolar kuru için 20 TL tahmini yapan Selçuk Geçer, “Dolar kurunda yakın bir zaman içerisinde sıçramalar olabilir. Özellikle Kasım ve Aralık ayına dikkat edilmesi gerekiyor. Ödemeler dengesi idare edilebilir seviyeyi geçti. Dolar kıtlığı yaşandığı an dolar kuru ne yaparsanız yapın sıçrayacak. Bundan dolayı temkinli olmakta fayda var. FED faiz kararı ile 20 TL’ye sıçrayan bir dolar kuru görülebilir.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir ve Emlak365 sorumluluk kabul etmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.