Dolarda seçim sonrası uyarısı! Selçuk Geçer açıkladı, dolar kuru bu fiyata fırlayacak!

Dolar kurunda son günlerde yukarı yönlü yükselişler seçim sonrasına dair bir beklenti ortaya çıkardı. Dolar kuru ne olur, yükselir mi, son veriler ne diyor? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu.
Dolarda seçim sonrası uyarısı! Selçuk Geçer açıkladı, dolar kuru bu fiyata fırlayacak!

Türkiye ekonomisi tamamen seçimlere odaklanmışken dolar kurunda önemli hareketler meydana geliyor. Dolar kuru yükselişe geçerken oluşan görüntü çoğu yatırımcıyı düşündürmeye başladı. Dolar kurunda beklentiler neler, bundan sonra ne olur? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni dolar yorumu ile ciddi uyarılar yaptı.

TUTARSIZ BİR EKONOMİNİN İÇİNDE KALDIK!

Piyasadaki makas aralığına dikkat çeken Selçuk Geçer, “Dolar ekranlarda 19,59 TL görülüyor. Bu fiyattan herhangi bir dolar işlemi yapmanız mümkün değil. Serbest piyasada dolar kuru 22 TL’yi geçti. Bankalar arası piyasada da makas aralığı var. Türkiye’nin kredi notu ile Fitch’ten yeni bir açıklama yapıldı. Para politikası değişmeden Türkiye’nin kredi notunu düzeltmeyeceklerini söylediler. Adamlar haksız mı? Doların fiyatı ekranda ayrı piyasada ayrı. Tutarsız bir ekonominin içerisinde kaldık.” dedi.

KİRA FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Konut ve kira fiyatlarına da değinen Selçuk Geçer, “Konut fiyatları maliyetlerin üzerinde artmaya devam ediyor. Buna karşın yabancıya satışlara devam ediyorsunuz. Tüm dünya bundan vazgeçti. Fiyatlar ve kiralar artarken oralı olmuyorsunuz. Sonra çıkıp kira artışı yapanları cezalandıracağız diyorsunuz. Kimseyi cezalandırmanıza gerek yok. Siz fiyat artışı yapmayın yeter. Piyasada 5 Milyon TL’ye ev varken Emlak Konut ev yapıp 10 Milyon TL’ye satıyor. Fiyatı siz arttırıyorsunuz. Piyasayı yukarıya çekerseniz kira da artar.” ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI’NIN NET REZERVLERİ ERİDİ!

Merkez Bankası’nın rezervlerine dikkat çeken Selçuk Geçer, “Merkez Bankası’nın rezervleri artık piyasanın ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede değil. 14 milyar dolarlık erime olmuş. Net hata noksandan bile çıkış olmuş. Kısa vadeli borçlar rekor üzerine rekor kırıyor. Merkez Bankası’nın net rezervi swaplar dahil 6,9 milyar dolara geriledi. Bu BOTAŞ’ın bile borcunu karşılamaz. Altın rezervlerimiz de 100 tonun üzerinde erimiş. Dolar kurunu baskılamak için elde ne varsa harcıyorlar, seçimden sonra Allah kerim diyorlar.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU NE KADAR OLUR?

Dolar kuru için fiyat tahmini yapan Selçuk Geçer, “Ortaya çıkan tablo bize gösteriyor ki Merkez Bankası’nın ihtiyacı karşılayamayacak rezervleri nedeniyle önümüzdeki süreçte dolar kurunda çok ciddi ataklar olacak. Bu atak endişesi nedeniyle TÜİK enflasyonuna göre dolar kurunun 25 TL bizim enflasyonumuza göre 35 TL olması gerekiyor. Rezervler çöktükçe baskı da artıyor. Bu bir kırılgan etkisini de ortaya çıkıyor. Doğru para politikaları ile bunun önünü kesersiniz. Ancak 35 TL’yi yine de görmek zorunda olabilirsiniz. Aksi durumda dolar kuru katlaya katlaya yükselir. KKM meselesi de var. KKM’ye öyle plansız şekilde kimse son veremez. Bugün son veriyorum desen oradaki paranın sadece yarısı dolara, altına dönse 5 Nisan 1994’ü mumla ararsın. Dolar kuru sonra kaç TL olur ben bunu hesaplayamam uçup gider.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.