Dünyaca ünlü dev banka Türkiye raporu yayınladı! 2023 dolar kuru tahminleri belli oldu!

ABD’nin ünlü bankalarından Wells Fargo, Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunarak 2023 yılı için dolar kuru tahminini açıkladı. 2023’te dolar kuru ne kadar olacak?
Dünyaca ünlü dev banka Türkiye raporu yayınladı! 2023 dolar kuru tahminleri belli oldu!

Türkiye ekonomisi yabancıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 2023 yılı özelinde çeşitli değerlendirmeler yapılıyor. Son olarak ABD’nin ünlü bankası Wells Fargo tarafından Türkiye ekonomisine dair bir rapor yayınlandı. 2023 yılında Türkiye ekonomisindeki beklentilerin değerlendirildiği raporda Türk lirasının dolar karşısındaki muhtemel hareketlerine dair bir de analiz yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ BELİRLEYİCİ OLACAK!

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye ekonomisi için belirleyici olacak. Wells Fargo’nun kıdemli analistleri tarafından yazılan raporda da bu konuya dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevden ayrılmak istemediği ve bir dönem daha yetki istediğini belirten analistler Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararına da dikkat çektiler. Raporda seçimlerin muhalefet tarafından kazanılması durumunda Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin neler olabileceğine dair bazı değerlendirmeler yer aldı.

Bankanın yaptığı değerlendirmeye göre Türkiye’de merkez bankasının bağımsız olmamasından dolayı enflasyonun çok yükseldiği, faiz politikasının Türk lirası üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi. Muhalefetin yönetime gelmesi durumunda Türk lirasının yakın tarihin en büyük sıçramasını yapabileceğine dikkat çekildi. Analistler yeni yönetimin merkez bankası bağımsızlığı, enflasyonun kontrol altına alınması için ortodoks bir yaklaşım ortaya koyması gibi hamleleri yapması halinde yabancı sermaye girişlerinin hızlanacağına vurgu yaptılar.

DOLAR KURU TAHMİNİ!

Dünyaca bir üne sahip olan Wells Fargo bankasının dolar kuru tahminleri de dikkat çekti. Bankanın kıdemli ekonomistlerine göre 2023 yılında dolar kurunda yüzde 23,4 oranında yükseliş bekleniyor. Bankaya göre dolar kuru 2023 yılının başında 19 TL, Haziran 2023’te 21 TL ve Aralık 2023’te 23 TL olacak. Türkiye’de yapılacak olan seçimin sonuçlarına göre dolar kurunda olumlu veya olumsuz gelişmeler olabileceği uyarısında da bulunuldu.

Öte yandan dolar kurunda 18,64 TL seviyesinde işlem görülmeye devam ediliyor. Bir süredir dolar kuru bu seviyede fiyatlanıyor. Merkez Bankası beklenti anketine göre dolar kuru yıl sonunda 18,75 TL olacak. Dolar kuruna dair gelişmeler çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Açıklanan beklentilerin gerçekleşmesine dair bir kesinlik yoktur. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yaparak kendi kararlarını vermelidirler. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.