Ekonomist Selçuk Geçer kötü haberi verdi! Konut ve otomobilde zam kabusu

Dolar kuru ve altın fiyatları hakkında ki yorumları ile adını duyuran Selçuk Geçer konut ve araç fiyatları hakkındaki tahminlerini duyurdu.
Ekonomist Selçuk Geçer kötü haberi verdi! Konut ve otomobilde zam kabusu

Ekonomist Selçuk Geçer konut ve araç fiyatları hakkında yeni tahminlerini ve değerlendirmelerini duyurdu. Selçuk Geçer dolar kuru ve araç fiyatları hakkında beklentilerini açıklarken hem bugünkü fiyatları değerlendirdi hem de yarın için yeni rakamları verdi.

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz kararı, enflasyon, dolar kuru, konut ve araç fiyatları hakkında yorumlarda bulunan Selçuk Geçer yine çok konuşulacak iddialarda bulundu. Özellikle de düşüş beklenen konut fiyatları hakkında yapılan tahminler dikkat çeken Selçuk Geçer yükseliş beklediğini ifade etti.

EKONOMİST SELÇUK GEÇER'DEN KONUT FİYATLARI VE ARAÇ FİYATLARI TAHMİNİ!

You Tube kanalından yayımladığı son videosu ile yine büyük bir çıkışa imza atan ekonomist Selçuk Geçer "Tüm devlet ürünlerine, tüm devlet ile ilgili ürünlere yüzde 250 ile yüzde 300 arasında zam geldi ancak ama TÜİK tarafından açıklanan enflasyon hala yüzde 58. Mazot benzin 38 lirayı aştı. Diğer taraftan Mehmet Şimşek ne dedi? Biz maaş belirlemesini hedef enflasyon ile yapacağız dedi.

Devletin ve TÜİK'in açıkladığı enflasyon düşerken bizim enflasyonumuz yükselirken bizimde alım gücümüz eriyecek. Bizim gerçek enflasyonumuz altta kaldıkça fakirleşiyoruz demektir. Enflasyon yüzde 68 artarken çaya yüzde 100 zam geliyorsa arada korkunç bir fakir var demektir.

konut-tahmini.jpg

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ, ARTMAYA DEVAM EDER Mİ, 2024 YILINDA EV FİYATLARI NE OLUR?

İnşaat maliyetleri yüzde 65 daha artmış. İnşaatçılar diyecek ki bu kadar maliyet var ben fiyatlarımı yukarıya çekicem diyecek. Gizlice döviz bazında fiyat belirliyorlar, bunlara bir de zam yapıyorlar, hem kur farkı yiyoruz hem de dolar bazında zam yiyoruz. Göreceksiniz konut fiyatları yükselmeye devam edecek.

2024 yerel seçimlerine kadar bu süreç devam edecek. Ardından seçimin ardından doları, borsayı bırakacaklar ve kriz olacaksa olacak ondan sonra ortaki duruma göre yeniden rota belirlenecek. Bak işte makro ekonomik verilere ve enflasyona görüyorsun sorununun ne olduğunu. Sefalet endeksi zaten ortada. Avrupada ki enflasyon ile Türkiye'de ki enflasyonu karşılaştırdığında durum ortaya çıkıyor.

NOT: Burada yer alan bilgiler ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.