Emekli bayram ikramiyesi 2023 belli oldu mu? Emeklilere 2.860 TL mi ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesinin 2023 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Emekli bayram ikramiyesine yüzde 30 zam mı yapıldı? Emekli bayram ikramiyesi için son dakika gelişmeleri araştırılıyor!
Emekli bayram ikramiyesi 2023 belli oldu mu? Emeklilere 2.860 TL mi ödenecek?

Türkiye'de emeklilere yönelik bir uygulama olan emekli bayram ikramiyelerinin 2023 tutarları merak konusu oldu. Emeklilere yapılan yasal ödemeler arasında bulunan bayram ikramiyeleri için zam olup olmayacağı merak ediliyor. Emekli bayram ikramiyelerine yüzde 30 emekli zammı uygulandı mı? Emekli bayram ikramiyeleri 2023'te kaç TL olacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SON GELİŞMELERİ!

Emekli bayram ikramiyesi olarak bilinen ödemeler sıklıkla araştırma konusu oluyor. Emekli maaşlarından ayrı bir ödeme türü olan emekli bayram ikramiyeleri emekli maaşlarına yapılan zamlardan etkilenmiyor. Dolayısıyla yüzde 30'luk emekli zammı bayram ikramiyelerini şimdilik etkilemeyecek. Emekli bayram ikramiyelerine herhangi bir zam uygulama zorunluluğu da bulunmuyor. 

2.860 TL Mİ OLACAK?

Emekli bayram ikramiyelerine dair herhangi bir zam kararı alınmadı. 2022 yılında Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıştı. Eğer bayram ikramiyelerine de emekli maaşları gibi zam uygulanıp yüzde 30 artış yapılırsa 1.100 TL'lik ikramiye 1.430 TL'ye yükselecek. Bu şekilde 2023 yılında emeklilerin alacakları toplam bayram ikramiyeleri 2.860 TL olacak. 

ZAM YAPILMAYABİLİR Mİ?

Emekli bayram ikramiyeleri emeklilere yapılan bir ek ödeme olduğu için herhangi bir zam koşulu da bulunmuyor. Burada inisiyatif tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bulunuyor. 2018 yılında verilmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri 2022 yılına kadar 1.000 TL olarak ödenmiş ve 2022 yılında yüzde 10 zam yapılarak 1.100 TL'ye yükseltilmişti. 2023 yılında emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Ancak seçim yılı olması ve Ramazan Bayramı'nın da hemen seçimler öncesine denk gelecek olmasından dolayı emekli bayram ikramiyelerine hatırı sayılır bir zam yapılması bekleniyor. Bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emeklilere yapacağı jest ile emeklilerin gönlünü kazanmayı amaçlayabilecek. Buna dair alınan karar yok ama beklentiler bu yönde oluştu.