Emekliler, memurlar, asgari ücretliler dikkat! Nureddin Nebati maaş zamları açıklaması yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati emekli ve memur maaşları ile asgari ücrete zam yapılması konusunda açıklamalarda bulundu. Maaşlara ne kadar zam yapılacak?
Emekliler, memurlar, asgari ücretliler dikkat! Nureddin Nebati maaş zamları açıklaması yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomi gündemine dair önemli açıklamalar yaptı. Özellikle en çok merak edilen emekli ve memur maaşları ile asgari ücrete zam konusunda yapılan çalışmalarda son durunu açıklayan Bakan Nureddin Nebati, Temmuz ayı için iki bakanlığın hazırlık yaptığını söyledi.

ENFLASYON POZİTİF SÜRPRİZ OLDU!

Enflasyon konusuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyon hakkında öngörülerimiz vardı ve bunlar tek tek gerçekleşiyor. Aralık ayından itibaren enflasyonda bariz bir düşüş takip ediyoruz. Depremin enflasyona yansıması sınırlı kalacak. Yaz aylarında gıda ürünlerinde yaşanacak olan bolluk ile enflasyon daha da fazla düşecek. Enerji fiyatları sakinleşmeye başladı, kurdaki oynaklık da kabul edilebilir seviyede olunca enflasyon düşüşleri desteklendi. Yüzde 44’ün altına düşen enflasyon bizim içinde pozitif anlamda bir sürpriz oldu.” dedi.

MAAŞ ZAMLARI HAKKINDA ÇALIŞMA YAPILIYOR

Maaş zamlarına dair de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ülkemizde çalışanların ve emeklilerin enflasyondan korunması için bir politika uygulanıyor. Asgari ücrette yüzde 100’e yakın, emekli ve memur maaşlarında da yüzde 85 oranlarında zam uygulandı. 7.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanların maaşlarını 7.500 TL yaptık. 7.500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilere zam yapılmasına dair tepkiler oldu. Çalışma Bakanlığımız bu maaş zamları için bir çalışma yürütüyor. Memurlar için de yüzde 6’lık bir toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı olacak. Bu oran yeterli seviyeye ulaşmazsa onu da yükseltmenin çalışmalarını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete de zam yapılacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Asgari ücrete zam yapılacağını Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bu zam Temmuz ayında yapılacak. Bizim ile pek alakalı bir durum değil ama Çalışma Bakanlığımız bu konuda bir çalışma sürdürüyor. Eğer vergisel bir düzenleme yapmak veya ek bir destek vermek gerekirse biz de bakanlık olarak devreye gireceğiz” dedi.

DOLAR VE FAİZ AÇIKLAMASI!

Dolar ve faiz hakkında da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Döviz kurlarında yeniden bir ralli olacağı konuşuluyor ama bu sadece dedikodudan ibaret. Gerçeği yansıtan bir durum değil. Dövizde ikili fiyatın oluşması bu dedikoduları güçlendirse de ralli yaşanmasının imkanı yok. Muhalefetin de faiz artırımı yapacaklarına dair bir söylem ortaya koyamadıklarını görüyoruz. Piyasa faiz artırımları konusunda net bir duruş ortaya koyuyor. Bu adım atılırsa travmaya neden olur. Bunu karşı taraf da biliyor ve faiz artırımı yapacaklarını ifade edemiyorlar.” şeklinde konuştu.