Emeklilere bekledikleri güzel haber geldi Ziraat Bankası Kasım ayı promosyon güncellemesi geldi emekli maaş promosyonu 6 kat arttı!

Ziraat Bankası promosyon güncellemesi yapıldı emeklilerin beklediği güzel haber sonunda verildi. Ziraat Bankası tarafından ödenen promosyon rakamları tam 6 katına çıktı.
Emeklilere bekledikleri güzel haber geldi Ziraat Bankası Kasım ayı promosyon güncellemesi geldi emekli maaş promosyonu 6 kat arttı!

Milyonlarca emeklinin ekonomik olarak zorlu bir dönem geçirilen bugünlerde beklediği promosyon güncellemesi sonunda yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ile bankalar arasında imzalanan promosyon sözleşmesi ile 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile emeklilere ödenecek en düşük rakam güncellenmiş ve yeni rakamlar ilan edilmişti. 

Bankaların SGK ile imzaladıkları sözleşme ile en düşük ödenecek promosyon rakamı ilan edilirken bankaların ödeyecekleri yeni rakamlar ise merak konusu olmuştu. Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası yeni promosyon güncellemesi yapan ilk banka olurken Kasım ayında ödeyeceği yeni rakamları duyurdu. İşte, 3 senelik maaş alma sözü vermek için promosyon sözleşmesine imza atan kişilere ödenecek zamlı promosyon rakamları! 

ZİRAAT BANKASI PROMOSYON GÜNCELLEMESİ GELDİ! EMEKLİYE MAAŞ PROMOSYONU KAÇ TL OLDU?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası tarafından yapılan güncelleme sonrasında emekliler için ödenecek olan en yüksek maaş promosyonu rakamları da belirlenmiş oldu. Türkiye'nin en büyük bankası olmasının yanı sıra en fazla emekli maaş müşterisi olan bankası olarak ta milyonlarca kişinin beklediği promosyon güncellemesi 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile yapıldı. 

Emeklilere bekledikleri güzel haber geldi Ziraat Bankası Kasım ayı promosyon güncellemesi geldi emekli maaş promosyonu 6 kat arttı!

Banka tarafından yapılan resmi açıklama ile yeni promosyon rakamları;

  • 3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,
  • 3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,
  • 7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında olmak üzere 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile geçerli olmak üzere güncellenmişti. 

Yapılan güncellemede en düşük emekli maaşı promosyonu 500 liradan zamlı olarak tam 6 katına çıkartılarak 3 bin liraya çekilmiş oldu. Ziraat Bankası özel bankaların promosyon rakamlarını arttırmasına rağmen halen düşük rakamlar ödemesi nedeniyle eleştiriliyordu.

Yoğun eleştiriler sonrasında bankanın 2023 senesinin Mart ayında yapması beklenen güncellemeyi erkene çektiği ve emeklilere en düşük 3 bin TL ve en yüksek 5 bin TL ödeme yapmaya başladığı iddia edildi. Emeklilere özel bankalarda 8 bin liraya kadar promosyon ödemeye devam edilirken kamu bankaları yine de bu rakamın altında kalmasına rağmen rakamı arttırmaları nedeni ile tepkileri bir miktar düşürmüş oldular.