Emeklilere özel 50 Bin TL kredi! Halkbank emeklilere ihtiyaç kredisi faizini indirdi!

Emeklilere özel olarak ihtiyaç kredisi kampanyası düzenleyen Halkbank tarafından bir açıklama yapılarak faiz maliyetinin azaldığını duyurdu. Emeklilerin 50 Bin TL ihtiyaç kredisi kullanmaları durumunda karşılaşacakları maliyetleri Halkbank açıkladı.
Emeklilere özel 50 Bin TL kredi! Halkbank emeklilere ihtiyaç kredisi faizini indirdi!

Türkiye'de geçim sıkıntısı içerisinde kalan vatandaşların önemli bir kısmını emekli vatandaşlar oluşturuyor. Bu vatandaşlar maaşları asgari ücretten dahi az olduğu için ekonomik bir sıkıntı içerisinde olabiliyorlar. Bu finansal probleme dair çözüm arayan emeklilere güzel haberi Halkbank verdi. Halkbank emeklilere özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası açıklayarak maaşı düşük veya yüksek olsun tüm emeklilere ihtiyaç kredisi verileceğini ilan etti. Emeklilere kullandırılacak olan ihtiyaç kredisinin maliyetleri de açıklandı. 

HALKBANK'TAN EMEKLİLERE ÖZEL KREDİ

Halkbank'ın emeklilere özel ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında sağlanacak olan finansman desteğinin ayrıntıları belli oldu. Maliyet indirimi yapılan bu kredide emeklilere özel ödeme koşulları da sağlanıyor. Bu finansman desteğini alan emekliler mali durumlarını düzeltip bankaya yapılan ihtiyaç kredisi borcunu aydan aya ödeme imkanı bulabiliyorlar. Üstelik bu işlem için de emeklilerden çok yüksek maliyetler talep edilmiyor.

FAİZ İNDİRİMİ YAPILDI

Emeklilere kullandırılacak olan ihtiyaç kredisi kapsamında bir faiz indirimi uygulaması da yapıldı. Kısa bir süre öncesinde kadar emekliler aylık yüzde 1,69 faizle bu krediyi kullanabiliyordular. O da emeklilere özel indirimli krediydi ama bu faiz biraz daha indirildi. Şu anda emekliler aylık yüzde 1,57 faizle ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Üstelik limit fazla denilerek emeklilere daha yüksek faiz oranları engeli de karşılarına çıkarılmıyor. 

KREDİ MİKTARINA GÖRE VADE SİSTEMİ

Halkbank emekli ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında azami vade süreleri müşterinin çekeceği kredinin miktarına göre değişebiliyor. 50 Bin TL'ye kadar kullanılan tüm kredilere 36 ay vade yapılabiliyor. Ancak kredi miktarı 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasına çıkarsa o zaman 26 aya kadar vade uygulanabiliyor. Müşteri 100 Bin TL'nin üzerinde kredi talep ederse o zaman en fazla 12 ay vade imkanı veriliyor. Emekli müşteriler kullandıkları ihtiyaç kredilerinin ödeme planlarını kendi gelir akışlarına göre özel bir sistemle belirleyebiliyorlar.

50 BİN TL KREDİ MALİYET TABLOSU!

Emeklilere özel 50 Bin TL kredi! Halkbank emeklilere ihtiyaç kredisi faizini indirdi!

Halkbank'tan 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi çekecek emeklilere aylık yüzde 1,57 oranında faiz uygulanıyor. Bu kredinin aylık taksiti 1.949 TL olarak hesaplanıyor. Kullanılacak 50 Bin TL ihtiyaç kredisi 3 yıllık vade sürecinde toplamda geriye 70.194 TL olarak ödeniyor.