Enflasyon kayıpları telafi edilecek! Asgari ücrete yüzde 50 zam açıklaması!

Asgari ücrete zam yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tüm bu açıklamalar zam için Temmuz ayını işaret ederken asgari ücret zammında yüzde 50 rakamı telaffuz edildi. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
Enflasyon kayıpları telafi edilecek! Asgari ücrete yüzde 50 zam açıklaması!

Asgari ücret zammı son günlerin en çok konuşulan konuları arasında kendisine yer buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için Temmuz ayını işaret ederek enflasyona göre bir iyileştirme yapılacağını duyurdular. Yapılacak asgari ücret zammının ne kadar olacağı ise merak konusu oldu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasını yani Temmuz ayını işaret etti. Bu zammın hesaplaması için elde en önemli veri ise geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan zam oldu. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaklaşık yüzde 42 enflasyon varken asgari ücrete ara zam yüzde 30 olmuştu. Bu yıl ise yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon yüzde 20 seviyelerinde olacak. Asgari ücrete ara zam ise yüzde 15 civarında olabilecek. Yıl sonunda da zam yapılacağı ve bu oranın sadece bir iyileştirme olacağı için yüksek tutulması beklenmiyor. Yüzde 15 oranında zam yapılması durumunda asgari ücret 9.781 TL olacak.

MUHALEFETİN ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEKLİFİ!

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin muhalefet tarafından kazanılma ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda asgari ücret zammı hesaplamaları da değişecek. Asgari ücrete muhalefetin ne kadarlık zam teklif edildiğini ise İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu açıklayarak, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in işçi, memur ve emeklilerimize müjdesini paylaşmak istiyoruz. İYİ Parti olarak Ocak ayı için geçerli zam oranının yüzde 55 olmasını teklif etmiştik. Ancak siyasi iktidar emekçinin sesine kulak vermedi. Buradan milletimize sözümüzdür. Geriye dönük olarak ücretlerinizdeki kayıpları telafi edeceğiz. Öncelikli olarak Temmuz ayında geçerli olmak üzere emekçilerimize yüzde 50 zam yapacağız.” dedi.

Yapılan bu açıklama ile beraber muhalefetin asgari ücret zammı teklifi yüzde 50 oldu. Seçimi muhalefetin kazanması durumunda bu vaat gerçekleşirse asgari ücret 8.506 TL’den 12.759 TL’ye yükselecek.