Erdoğan tarihe geçecek diyen Necmettin Batırel gidecek yeri yok şaklayıp düşecek diyerek doların 8.5 TL eriyeceği tarihi duyurdu

Dolar paraşütsüz düşecek tahmini tutan Necmettin Batırel bu seferde şaklayıp düşecek tahmini ile gündemi salladı. Dolar kuru düşecek mi, seçimden önce dolar düşer mi, AK Parti doları düşürecek mi?
Erdoğan tarihe geçecek diyen Necmettin Batırel gidecek yeri yok şaklayıp düşecek diyerek doların 8.5 TL eriyeceği tarihi duyurdu

Yapmış olduğu dolar kuru tahminleri kadar adını ünlü ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ile girdiği dolar kuru tartışmasında kullandığı "Şakkadanak" ifadesi ile duyuran Necmettin Batırel yeni dolar tahmini ile gündemi salladı. 2021 yılının Haziran ayından itibaren Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında hatırlanacağı üzere dolar kuru büyük bir hızla yükselişe geçmişti. 

Dolar kurunun adeta alev aldığı dönemde pek çok ekonomist doların 20 TL olacağı yönünde görüş bildirirken ekonomist Necmettin Batırel ise "dolar paraşütsüz çakılacak" yorumu yaparak kurun sert bir şekilde düşeceğini öngörmüştü. Batırel'in açıklamalarının ardından açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile kur adeta çökmüştü. 

NECMETTİN BATIREL DOLARIN ÇÖKECEĞİ TARİHİ VERDİ! 

21 Aralık günü yaptığı dolar kuru tahmini tutan ve dolar kurunda o gün yaşanan büyük çöküşü nokta atışı ile doğru bilen ekonomist Necmettin Batırel yeni kehanetini açıkladı. AK Parti'nin yeni planını adeta deşifre eden Batırel, seçimlerden önce dolara yeni operasyon iddiasında bulundu. 

Erdoğan tarihe geçecek diyen Necmettin Batırel gidecek yeri yok şaklayıp düşecek diyerek doların 8.5 TL eriyeceği tarihi duyurdu

Köşesinden yeni bir yazı kaleme alan Necmettin Batırel "dövizciler büyük gol yiyecek" diyerek dolar kuruna seçimlerden önce müdahale edileceğini iddia etti. Batırel'in köşesindeki yazısında kullandığı ifadeler dikkat çekti. 

Şimdi ondan çok daha büyük bir kur depremi geliyor. Satın kurtulun. Kavcıoğlu’nun son çıkışı bunun altyapısını oluşturdu. 1 milyon doları olan şirketler TL kredisi çekemeyecek. Büyük fon girişiyle kurlar benim tabirimle şaklayıp sert düşüşe geçince bireysel ve kurumsal yatırımcılar büyük bir hızla altın ve döviz pozisyonlarını bozacak, TL’ye koşacak. İddia ediyorum dolar 10 liraya düşecek. Petrol gevşeyecek. Akaryakıt fiyatlarında büyük gerileme yaşanacak, enflasyonun yerinde yeller esecek.

Dolar kurunun 21 Aralık gecesi düzenlenen operasyon ile 18,34 liradan 11 TL seviyesine nasıl çekildiğini hatırlatan Batırel doların ilk hamlede 15 liraya daha sonra ise kademeli olarak 10 liraya kadar düşürüleceğini iddia ederek yine çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. 

NOT: Burada yer alan açıklamalar ekonomist Necmettin Batırel tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.