Erdoğan'ın açıklayacağı rakam sızdırıldı Ankara kulisleri karıştı! Kuruşu kuruşuna memur ve emekli maaşı Ocak 2023 zammı hesaplama

Emekli ve memur maaşı zammı Ocak 2023 rakamı için geri sayım başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen refah payı ve Cumhurbaşkanı jesti için rakam Ankara kulislerine düştü. En düşük emekli maaşı, memur zammı ve 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı hesaplaması!
Erdoğan'ın açıklayacağı rakam sızdırıldı Ankara kulisleri karıştı! Kuruşu kuruşuna memur ve emekli maaşı Ocak 2023 zammı hesaplama

Erdoğan'ın açıklayacağı rakam sızdırıldı Ankara kulisleri karıştı! Kuruşu kuruşuna memur ve emekli maaşı Ocak 2023 zammı hesaplama! Asgari ücretli çalışanlar için zam muamması 22 Aralık 2022 tarihinde son bulmuş ve zamlı maaş rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile duyurulmuştu. 

1 Ocak 2022 tarihinde 4 bin 250 TL olarak ilan edilen asgari ücret maaşı hatırlanacağı üzere yükselen enflasyon rakamları nedeni ile tarihte ilk kez ara zam almış ve Temmuz ayında 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile ise açıklanan yeni zamla söz konusu rakam 8 bin 500 liraya çıkartılmış oldu. Asgari ücretin belli olması ile gözler memur ve emekli maaşı zammı için açıklanacak olan rakama çevrilmişti. 

MEMUR ZAMMI 2023 ve EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur ve emekli maaşı için milyonlarca kişinin meraklı bekleyişi sürerken kulislere de ilk rakamlar peş peşe düşmeye başladı. Özellikle de asgari ücrete yapılan zammın ardından memur ve emeklinin maaş zammı da merak konusu olmuştu. Bir yandan asgari ücrete gelen zam oranı bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yüksek zam vurgusu beklentinin artmasına neden olmuştu. 

TÜİK tarafından 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak olan resmi enflasyon rakamı sonrasında son 6 aylık enflasyon verisi netleşmiş olacak. Sonrasında ise gözler Erdoğan'a çevrilecek. Rakamın aynı gün ya da 1 gün sonra yani Çarşamba günü açıklanabileceği belirtiliyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ZAMMI YÜZDE KAÇ OLUR, BEKLENTİ NE KADAR?

Memur maaş zammı ve emekli maaşı zam oranı için Merkez Bankası son 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 17,17 olarak gerçekleşirken bu oran ile SSK ve Bağkur emekli maaşı 4.100 TL seviyesine yükselecek. Bu rakamın üzerine eklenecek Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı ile rakamın 5 bin 250 liraya gelmesi bekleniyor. En düşük memur maaşı için ise 10 bin 768 TL rakamı masada yer alırken memur emeklisi maaşı ise 7 bin 188 liraya yükselecek. Söz konusu zam oranının tüm iyileştirmelerin ardından en fazla yüzde 30 - 35 bandına çıkabileceği belirtiliyor. Rakam 3 Ocak tarihinden sonra netleşecek.